MENU

DBU-formand: Præsident-skifte skal redde FIFA

Anholdelser og anklager mod FIFA-topchefer er en farce, som Sepp Blatter er medansvarlig for, mener DBU’s formand, der ønsker ny præsident nu.


DBU´s formand Jesper Møller. Foto: Fodboldbilleder.dkFIFA har brug for en ny præsident til at gennemføre reformer og skabe åbenhed og transparens. Hvis der ikke kommer ny præsident i FIFA, er der stor risiko for flere sager som den, der har ført til anholdelsen af en lang række topchefer og nøglepersoner fra FIFA med anklager om korruption. 

Det siger DBU’s formand, Jesper Møller, der selv er i Zürich for at deltage i den årlige FIFA-kongres, hvor der på fredag afholdes valg til posten som præsident for det globale fodboldforbund. Den nuværende præsident, Sepp Blatter, stiller op til valget og bliver udfordret af den jordanske Prins Ali Bin Al Hussein. 

"Det er en ren skandale og en ren farce, som skader FIFA’s troværdighed og omdømme og dermed også organisationens styrke som global organisation. Det understreger – desværre – at FIFA er præget af mangel på transparens og åbenhed, og at der mere end nogensinde er behov for at få en ny præsident, der kan implementere de nødvendige reformer med fokus på mere åbenhed og demokrati," siger Jesper Møller. 

DBU’s formand har siden sidste års FIFA-kongres i Sao Paolo kæmpet for at få en ny præsident i FIFA i stedet for Sepp Blatter, der har siddet i stolen siden 1998. Blandt andet har Jesper Møller støttet portugisiske Louis Figos kandidatur, så han havde nok stemmer til at stille op. Samtidig har han været vært for møder med de tre kandidater, der førte valgkamp mod Sepp Blatter - Louis Figo, hollandske Michael van Praag og jordanske Prins Ali. Og sideløbende har den danske DBU-formand siden efteråret gået forrest i kravet om at få offentliggjort hele den såkaldte Garcia-rapport om baggrunden for valget af Qatar som vært for VM i 2022. 

Tidligere på ugen valgte både Louis Figo og Michael van Praag at trække deres kandidatur og i stedet støtte Prins Ali som eneste modkandidat til Sepp Blatter. Med dagens begivenheder er DBU’s formand, Jesper Møller, bekræftet i, at han i hvert fald ikke vil stemme på den 79-årige Sepp Blatter. 

"Det er muligt, at Sepp Blatter ikke er blandt de anholdte, men alle de her forhold er sket på hans vagt som præsident. Og hvis det viser sig, at anklagerne er korrekte, har han i høj grad et medansvar. Det her bekræfter, at der skal ryddes op. Vi skal have en ny præsident i FIFA," siger Jesper Møller. 

Afstemningen til valget af en FIFA-præsident skal efter planen finde sted fredag. Der er 200 medlemslande i FIFA, hvoraf de 53 er fra Europa. 

Log ind