DBU-formand roser plan om sportslig vækstfond

Idrætslivet skal bidrage til at skabe vækst og beskæftigelse i samfundet.


Ny vækstfond skal give idrætten 400 millioner kroner. Foto: fodboldbilleder.dk


Det er udgangspunktet for et nyt forslag fra regeringen, der vil etablere en ny sportslig vækstfond og afsætte 400 millioner kroner over de næste 10 år. Fonden kaldes Dansk Sportskapital og skal ifølge Erhvervs- og 
Vækstministeriet støtte professionel holdsport med ligastruktur – det vil sige blandt andet fodbold, håndbold og ishockey. Planerne er en del af regeringens nye vækstplan, der er blevet præsenteret af erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen og er indtil videre blevet rost af både Konservative og Venstre. 

DBU’s formand, Jesper Møller, hilser planerne velkomne og glæder sig særligt over den brede politiske opbakning.

‘Fodbold og idræt som helhed er en stor del af vores samfund og vil gerne hjælpe med at løse de udfordringer, der inden for sundhed, integration og uddannelse. Derfor ser vi det som en anerkendelse af det arbejde, når regeringen og flere andre partier har interesse i at etablere en fond, der kan støtte vækst og beskæftigelse i idrættens verden,’ siger han. 

Ifølge Erhvervs- og Vækstministeriet vil Sportens Kapitalfond få tilført 100 millioner kroner i opstarten og derefter 30 millioner kroner om året i de efterfølgende 10 år. 

‘Klubber i fodboldens verden er i en rivende udvikling og økonomisk støtte til vækst og beskæftigelse kan være med til at skabe endnu bedre muligheder – både resultatmæssigt og for de mange tusinde fans. Det er investeringer, der i høj grad skal kunne betale sig,’ siger Jesper Møller. 

Læs mere om forslaget fra regeringen her: 

Log ind