MENU

FIFA udbreder dansk sundhedsprojekt til hele verden

Danske forskere skal i dag tale til en særlig FIFA-kongres om sundhed. Børnesundhedsprogrammet ’FIFA 11 for Health’ skal udbredes til mere end 100 lande. Danmark bliver fremhævet som forgangsland og glæder sig til at bidrage, fortæller DBU’s formand.


Danmark går forrest i kampen for børnesundheden. Foto: fodboldbilleder.dkFIFA afholder torsdag og fredag deres årlige kongres i Zürich, hvor der blandt andet er valg af FIFA-præsident.

Allerede i dag er der dog FIFA-kongres med fokus på det vigtigste, som fodbolden kan bidrage med: sundhed.

Netop sundheden er i højsædet med FIFA´s børnesundhedsprogram ´FIFA 11 for Health´. Programmet er allerede udbredt i flere lande i Afrika, hvor faktorer som hygiejne, kost og regelmæssig motion bliver udbredt gennem udtalelser fra 11 af verdens største fodboldstjerner.

”Sundhed er ubestridt nøglen til udvikling og vækst. Fodbold forener alle – uanset alder, køn, etnicitet og sociale forhold og er den mest populære sport i verden. Det er en unik mulighed at bruge FIFA´s popularitet og verdensomspændende platform og fodboldspillet til at forbedre folkesundheden og på samme tid at få udbredt uddannelse i sundhedsfremme til få omkostninger – det er ideen bag FIFA 11 for Health,” fortalte Jiri Dvorak, leder for FIFA´s forskningsenhed F-MARC, allerede i sidste uge, hvor ´FIFA 11 for Health´ blev præsenteret for forskere ved World Congress on Science & Football i København.

Skolereformen som værktøj
Danmark har som det første land valgt at implementere børnesundhedsprogrammet i den vestlige del af verden. Programmet inkluderes i den nye skolereform, så det bliver en integreret del af børnenes hverdag på lige fod med danskundervisning og spisefrikvarter.

”FIFA’s projekt i Afrika og Sydamerika viser at fodbold tillige kan være en god platform for sundhedslæring, og det giver god mening at kombinere de to ting i ´FIFA 11 for Health´ i Danmark. Intens motion og sundhedsviden. Det glæder vi os meget til at være med til at afprøve og evaluere i det kommende skoleår”, sagde professor Peter Krustrup, der sammen med DBU har udviklet ´FIFA 11 for Health´, forud for kongressen i København i sidste uge.  

Danmark bliver som første vestlige land til at udbrede børnenes interesse og læring i sundhed FIFA´s forgangsland for implementeringen af programmet og det hædres ved den medicinske kongres i Zürich de kommende dage.

Stort ansvar
Men med titlen som forbillede følger også et ansvar for at gå forrest i kampen for bedre børnesundhed. Et ansvar, som DBU´s formand Jesper Møller allerede har gjort sig store tanker omkring.

”Vi skal som land vise, hvordan vi formår at gå forrest. Derfor er det vigtigt, at implementeringen af FIFA 11 for Health trænger ud til alle egne af landet. Derfor arbejder vi tæt sammen med lokalunionerne under DBU, klubberne og kommunerne for at få udbredt sundhedsprogrammet sammen med aktiviteter som Klubfidusen, Fodbold Fitness og ´Kom ud af Pomfritten´ til hele landet, og lade det være en understøttende del af skolereformen,” siger Jesper Møller.

DBU har tilbudt FIFA aktivt at være med til at udbrede sundhedsprogrammet til andre lande.

”Vi udbygger samarbejdet med FIFA, for vi vil gerne gå forrest ved at vise andre, hvordan vi arbejder med at udbrede programmet. FIFA´s mål er, at 100 ud af de 209 medlemslande skal have sundhedsprogrammet i perioden 2015-2019, og her vil DBU være behjælpelige så meget, som vi kan. Vi har udarbejdet en video, så vi kan tage rundt til de andre medlemslande og fortælle dem om, hvor fantastisk projektet er og forhåbentlig hjælpe processen mod mere trivsel og sundhed for børn verden rundt,” siger Jesper Møller. 


Log ind