MENU

Fodbolden i spil på KL-kongres

DBU åbner døre til kommunerne. Fodbold kan nemlig bidrage til sundhed og inklusion til gavn for både foreningsliv og samfund.

KL_kongres_2015_500
Fodbold har gjort en stor forskel for børn og unge i Gellerup. Foto: DBU KommunikationAalborg Kongres Center danner d. 28-29 ramme for Kommunernes Landsforenings Social- og Sundhedspolitiske Forum 2015. Her deler kommunale embedsfolk og politikere inspiration, der skal styrke sundhed og sammenhængskraft i de 98 kommuner landet over.

Blandt talerne kunne Afif Abdallah og Mahmoud Derawi fortælle de knapt tusind tilhørere, hvordan fodbold har gjort en forskel i Gellerup. Det har krævet frivillige kræfter, men er også gjort muligt af samarbejdet med Aarhus Kommune og DBU. 

Mahmoud Derawi, der har været en af områdets ’rødder’, men som i dag selv er træneransvarlig havde et klart budskab:

”Med de værdier og de sociale spilleregler, der er i fodbolden, har vi et redskab til at få alle med og sikre dem anerkendelse, brug det” 

Under hoved temaet ’Giv ordet til brugere og samarbejdspartnere’ er Dansk Boldspil-Union inviteret med for at give eksempler på, hvordan fodbolden kan og allerede gør en forskel i samspillet mellem klubber og kommuner. Og netop samspil er nøgleordet i DBU’s kommunestrategi, hvor der er afsat midler til at understøtte partnerskaber mellem klubber og kommuner, som rækker ud over de traditionelle samarbejder, der allerede eksisterer.

Ifølge DBU’s projekt ansvarlige, Kenneth Grønlund, skal fodbolden nemlig også dribles ind i andre forvaltninger;

”Traditionelt har samarbejdet været mellem klubber og kultur- & fritidsforvaltningen. Men vi ved, at fodbolden kan bidrage til inklusion, forebyggelse og rehabilitering. Vi vil gerne have klubber og kommuner til at få øjnene op for, hvordan fodbolden med få greb kan biddrage til sundheds- og socialområdet.”

Læs mere om DBU’s Kommunestrategi her


Log ind