MENU

Intet serbisk udebaneafsnit

Det serbiske fodboldforbund har ikke ønsket at sikre billetsalget til de serbiske fans. Derfor bliver der af sikkerhedsmæssig årsager intet serbisk udebaneafsnit

Sikkerhed er afgørende i fodbold. Det gælder også for den kommende landskamp i Telia Parken mod Serbien den 13. juni.

Til kampe i UEFA regi er det fast procedure af sikkerheds- og ansvarsmæssige årsager, at hvert land sikrer håndteringen af billetønsker til deres fans. Det var også tilfældet, da Danmark sidste år mødte Albanien i Elbasan.

Men til kampen mod Serbien, har det serbiske fodboldforbund ikke ønsket at varetage denne opgave, hvilket er ensbetydende med, at der for første gang nogensinde ikke bliver reserveret et decideret tilskuerafsnit til vores gæstende fans.

”Det finder vi meget beklageligt, men vi føler ikke, vi har haft et valg” fortæller DBUs sikkerhedschef, Henrik Kjær Jensen, med henvisning til, at man igennem længere tid har været i dialog både med det serbiske fodboldforbund og UEFA:

”Vi må konstatere, at det serbiske fodboldforbund ikke ønsker at påtage sig det nødvendige ansvar for egne tilskuere. Vi har efterfølgende kontaktet UEFA for at høre, hvordan vi skal forholde os til dette, samt hvordan man disciplinært ville håndtere eventuelle konflikter med serbiske fans. Her fik vi oplyst, at såfremt det serbiske forbund ikke ønskede at påtage sig ansvaret for egne fans, ville eventuelle konflikter være DBUs ansvar. Både økonomisk og disciplinært. Og det ansvar føler vi ikke, vi kan påtage os,” fortæller Henrik Kjær Jensen.

”Til landskampe er det en prioritering at sikre, at tilskuerne er adskilt for at undgå spændinger imellem tilskuerne. Derfor kan vi efter anbefalinger fra det danske politi, heller ikke tilbyde fans, der aktivt støtter det serbiske landshold plads på de øvrige sektioner på stadion. Og det er ensbetydende med, at man vil blive afvist på stadion, hvis man udviser støtte til modstanderholdet i form af påklædning, og samtidig vil verbal støtte til Serbien også som udgangspunkt medføre bortvisning, ”slutter Henrik Kjær JensenLog ind