MENU

Licens til landets bedste kvindeklubber

Alle seks klubber, der har ansøgt om licens til 3F-ligaen i sæsonen 2015/16, har fået deres ansøgning godkendt.

OB kvinder
Danmarks bedste kvindeklubber er nu klar til en ny sæson i 3F-ligaen. Foto: Fodboldbilleder.dk

Der er glade ansigter hos klubberne i 3F-ligaen i dag. Ballerup Skovlunde Fodbold, Brøndby IF, Fortuna Hjørring, KoldingQ, OB og Skovbakken har ansøgt om licens til den kommende sæson. Og de har alle fået et positivt svar fra DBU´s Licensudvalg, der sikrer dem licens til endnu et år i den bedste kvindelige række.

Selvom de seks klubber for øjeblikket har blikket på grønsværen i kampen om medaljer, er de administrative detaljer i licenssystemet blevet sat højt på dagsordenen. 

”Klubberne har ydet en kæmpe indsats for at leve op til de krav, der sikrer dem licens, og det skal de virkelig have ros for,” siger Mette Bach Kjær, der er formand for Kvindeelite i DBU.

Godkendelsen af de nye licenser sætter en fælles standard for blandt andet klubbernes faciliteter, der tidligere var op til de enkelte klubber at varetage. Og det er starten på en god, kommende sæson for kvindefodbold.   

”Vi er nu klar til endnu et år. De nye licensaftaler er tegn på stor fremdrift, og vi oplever en god opbakning fra samtlige klubber. Vores samarbejde med klubberne er blevet tættere, og vi oplever langt mere involverende dialog på tværs af administration og klubber,” fortæller Mette Bach Kjær. 

De resterende tre klubber i 3F-ligaen spiller om nedrykning til 1. division og skal derfor først indlevere deres ansøgning om licens senest 30. juni. Det drejer sig om Vejle Boldklub, Team Viborg og Vorup FB. Det samme gælder for de to klubber fra 1. division, ASA Aarhus og Sundby, der spiller om oprykning til 3F-ligaen. 

Hos DBU arbejder man hårdt for hele tiden at forbedre ansøgningsprocessen. Første del af 3F-ligaens licens- og klubudviklingsprojekt løber fra 2012-2016. DBU Kvindeelite har nedsat en arbejdsgruppe, som med udgangspunkt i erfaringerne fra den første periode skal komme med forslag til ligaens og eliteturneringernes videre udvikling i perioden 2016-2020. Forslagene bliver præsenteret for DBU’s bestyrelse til godkendelse i november 2015.  


Log ind