U18-landsholdet besejrede Hviderusland

Efter en intens kamp, hvor Danmark var bagud af to omgange, så løb U18-landsholdet torsdag alligevel til sidst med sejren i revancheopgøret mod Hviderusland. Danskerne vandt 3-2, sejsmålet blev scoret kort før tid!



Tre glade danske målscorere og en enkelt glad træner! Foto: DBU

Torsdag skulle U18-landsholdet forsøge at få revanche for tirsdagens 2-1 nederlag. Efter en lige 1. halvleg, hvor begge hold ikke kom frem til de helt store chancer, som kom der for alvor gang i scoringerne i 2. halvleg! Danskerne afgjorde kampen med et mål kort før tid. Kampen blev desværre præget af en lokal dommer, som ikke var fuldkommen objektiv i sine vurderinger.  

I kampen i tirsdags kom danskerne fra start under massivt pres. I dagens kamp var de danske drenge anderledes forberedt på hviderussernes pres og var derfor fra start rigtig fint med. 1. halvleg var præget af en masse dueller, men også rigtig fint spil fra danskerne, hvor især venstresiden gav udfordringer for Hvideruslands højre back. Men trods tilløb til store chancer, så blev det ikke til scoringer i de første 45. min.

Fra 2. halvlegs start kom der dog med det samme gang i scoringerne! Bolden var knap givet op, før de to danske midterforsvarer tog sig en blunder - og så smuttede en hviderussisk angriber igennem og scorede til 1-0. En ærgerlig start på 2. halvleg, men heldigvis skulle der ikke gå lang tid, før at danskerne slog tilbage! Efter en omstilling endte bolden i fødderne på Rasmus Nissen Kristensen, som sikkert sparkede udligningen i kassen. Dermed var der igen status quo!

I perioden herefter var der gang i kampen, og der var skiftevis optræk til farlige situationer i begge ender. Desværre for danskerne var det Hviderusland, som først slog til igen! Efter dansk ubeslutsomhed i forsvaret, så blev der begået et lidt klodset straffespark, som sikkert blev eksekveret til en 2-1 føring til hjemmeholdet. Og nu var det igen op ad bakke for Danmark!

De danske drenge viste dog imponerende moral, og på trods af lokal støtte fra dommeren og en energisk indsats fra Hviderusland, så slog danskerne for alvor til i de sidste 20 minutter. Først var det Rasmus Nicolaisen, som var gået med frem ved et frispark. Han headede flot bolden i kassen til 2-2. Og kort før tid, så var det indstiftede Daniel Stückler, som snittede et hovedstød hen på en hviderussisk forsvarspiller og videre ind i nettet. En forløsende scoring, som også endte med at blive det vindende mål!

Kampen endte dermed 3-2 til Danmark, og U18-landstræner Henrik Clausen var efter kampen naturligvis tilfreds med sejren over modstander, som viste sig at være yderst stærk og kompetent.

”Vi har arbejdet med at blive bedre i presset samt at vælge bedre løsninger, når hviderusserne pressede os højt. Begge dele havde den ønskede effekt, og vi kom meget bedre ind i kampen end i tirsdags. Vi skaber gode tilløb, og jeg synes vi bør være foran ved pausen. Desværre skaber store fejl i 2. halvleg mål til hviderusserne, og der skal vi forbedre os! Vi havde før kampen talt om at vinde ”Big Points” (jf. tennis) – men i de situationer, gjorde vi det modsatte. Heldigvis viser vi stor moral og kvalitet og vinder kampen mod en overraskende stærk modstander ift. navnet.

”Det er værd at nævne, at vi i dag scorer på de ikke helt oplagte chancer, hvilket også er en kvalitet. Alt i alt et fint punktum for landskampsåret, hvor vi også er blevet meget klogere på den enkeltes niveau pt.” slutter Henrik Clausen.

Du kan se målene fra kampen på DBU’s Facebookside for ungdomslandsholdene.

Kampene i Hviderusland var de sidste kampe for årgang 1997 som U18. Efter sommerferien står den forberedelse og efterfølgende EM kvalifikation med U19-landsholdet.

Kamprapport

Hold

U18-landsholdet

Kamp

Hviderusland - Danmark

Tid

14. maj 2015 kl. 18:00

Sted

ABFF pitch, Minsk

Status

Venskabskamp

Resultat

2-3 (0-0)

Tilskuere

122

Dommer

Kiryl Pilipovets

Linjedommere

Andrey Filipovic og Vladimir Rusak

4. dommer

Vladimir Kuzmin

Startopstillingen

Nr.

Spiller

Klub

16

Oscar Hedvall (målmand)

Silkeborg IF

2

Alexander Munksgaard

FC Midtjylland

3

Nicklas Halse (anfører)

Brøndby IF

4

Jacob Hansen Niklassen

AGF

5

Morten Rokkedal

AaB

7

Sammy Skytte

Silkeborg IF

9

Kristian Weber

OB

11

Justin Shaibu

HB Køge

12

Mikkel Kallesøe

Randers FC

15

Rasmus Nicolaisen

FC Midtjylland

17

Rasmus Nissen Kristensen

FC Midtjylland

Kampforløb

Min

Status

Spiller

44

Gult kort

Rasmus N. Kristensen

46

1-0

Valery Hramyka

50

1-1

Rasmus N. Kristensen

51

Gult kort

Aliaksei Butarevic

64

Gult kort

Nicklas Halse

64

2-1 (straffespark)

Ivan Bakhar

66

Gult kort

Victor Guldbrandsen

71

2-2

Rasmus Nicolaisen

89

2-3

Daniel Stückler

90

Gult kort

Emre Mor

Ind- og udskiftninger

Min

Ind

Ud

46

14. Emre Mor, FC Nordsjælland

Mikkel Kallesøe

57

6. Victor Guldbrandsen, Ipswich

Sammy Skytte

57

10. Daniel Stückler, Brøndby IF

Justin Shaibu

70

13. Andreas Heimer, B.93

Jacob Hansen Niklassen

70

18. Benjamin Lund, FC Nordsjælland

Nicklas Halse

82

8. Jonas Hansen, OB

Kristian Weber

Ikke benyttet

1

Andreas Raahauge (målmand)

FC Midtjylland

Log ind