UEFA skal vurdere sag om FCB-fodboldakademi

DBU afholdt tirsdag møde med repræsentanter fra FC Barcelona Fodboldakademi. Partnerne er uenige om reglerne og DBU vil nu have UEFA’s vurdering i sagen.


www.fodboldbilleder.dk


Planerne om et muligt fodboldakademi fra FC Barcelona – kaldet FCB-escola – skal vurderes af UEFA. 

Det er konklusionen efter, at der tirsdag blev afholdt et møde mellem DBU og repræsentanter fra den spanske fodboldklubs fodboldakademi. Mødet var blevet aftalt efter, at DBU i sidste uge meldte ud, at fodboldunionen principielt ikke kan godkende planerne om et internationalt fodboldakademi.

’Vi må konstatere, at vi er uenige med FC Barcelona i denne sag. DBU ønsker ikke, at børn ned til seksårs-alderen skal til auditions for at blive optaget på et akademi. Det strider med vores ønske om at lade børn være børn så længe som muligt og at bygge dansk talentudvikling på det fundament. Vi ønsker at værne om den danske talentudvikling’ siger Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for DBU’s bredde-udvalg.

På mødet forklarede DBU’s repræsentanter, at UEFA-cirkulære nr. 28 fra 2013 forudsætter, at en klub søger godkendelse hos det nationale fodboldforbund før etablering af et fodboldakademi. Dette var tilsyneladende nyt for repræsentanterne fra FC Barcelonas Fodboldakademi, der overfor DBU tilkendegav, at de nu vil afvente afgørelsen fra UEFA før de beslutter om akademiet skal gennemføres eller aflyses. Dog vil de gennemføre de planlagte auditions i næste weekend, hvilket DBU har valgt ikke at gøre yderligere. 
 
’Vi kan ikke opponere imod, at de planlagte auditions gennemføres, da mange børn ellers bliver skuffede. Vi kan dog fortsat ikke godkende internationale akademier, da de strider med danske regler og også tilsidesætter de værdier og det samspil mellem bredde og elite, der er i hele den danske foreningskultur. Det handler om at kunne udvikle nye talenter samtidig med, at vi fastholder børns udvikling i et trygt og godt miljø. Det er afgørende fundament  i dansk fodbold og dansk foreningsliv,’ siger Bent Clausen. 
 
DBU vil nu sende en henvendelse til UEFAs ledelse med kopi til det spanske fodboldforbund 
 

Log ind