20-årig skal styrke angrebsspillet hos kvinderne

Landstræner Nils Nielsen har udtaget tæt på præcis samme trup, der sidste tirsdag mødte Sverige i den seneste EM-kvalifikationskamp. Eneste supplement er 20-årige Frederikke Thøgersen fra Fortuna Hjørrings forreste kæde. Til gengæld er forventningerne til den nye offensiv store.

Frederikke_thoegersen_500
Fortuna Hjørrings Frederikke Thøgersen er udtaget til kampen mod Slovakiet. Foto: fodboldbilleder.dk

Det danske kvindelandshold skal i aktion for sidste gang inden årsskiftet, når de 26. november møder Slovakiet på udebane.

Kampen er tredje i rækken af EM-kvalifikationskampe, hvor de første to præstationer for de danske kvinder er endt med en storsejr over Moldova og et knebent nederlag til Sverige. Resultaterne minder bemærkelsesværdigt meget om de kommende modstandere fra Slovakiet, der ligeledes har fået tre point med sig fra først et nederlag til Polen og en efterfølgende 4-0-sejr over Moldova.

Der er derfor lagt op til et jævnbyrdigt opgør, når de to nationer tørner sammen. Den præmis har fået Nils Nielsen til at sætte stærkt ind på offensiven i truppen, og landstræneren har valgt at udtage den offensive kantspiller, Frederikke Thøgersen fra Fortuna Hjørring, til kampen mod Slovakiet. 

”Frederikke har tidligere vist, at hendes gode driblinger på kanten og fine indlæg kan give en dimension til vores angrebsspil, som vi kan gøre brug af, når vi nu har nogle spillere, der gør det godt i feltet. Hun er en lidt anden type end de andre offensive spillere – hun er mere spinkel og har lidt hurtigere fødder, og derfor tror jeg på, at hun kan gøre en reel forskel,” forklarer Nils Nielsen.

Ud over det 20-årige offensive talent er det en uændret trup fra de forrige kampe, der drager til Slovakiet sidst i november. Usædvanligt, men det tyder på stabilitet og højt niveau i truppen, fortæller Nils Nielsen.

”Vi har længe været nødsaget til at skifte en del ud i truppen på grund af skader, mens vi har ledt efter det helt rigtige miks. Nu har vi så fundet en god balance mellem rutinerede og unge spillere, som har holdt et højt niveau i de seneste kampe,” uddyber Nils Nielsen.

Du kan se den fulde trup til kampen mod Slovakiet her.


Log ind