DBU-formand: Tid til dialog og samarbejde

Debat om DBU’s struktur er sund og naturlig – men bør ske på et faktuelt fuldt oplyst grundlag og i direkte dialog.



Det siger DBU’s formand, Jesper Møller, efter at der de sidste dage har været en del mediedebat om relationen mellem DBU og unionens ene medlem, Divisionsforeningen. 

I debatten har BT fremført, at Divisionsforeningen ønsker at bryde ud af DBU – blandt andet på grund af utilfredshed med den landsholdsaftale, der blev indgået i foråret. Det er dog blevet afvist af Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, i et interview i Politiken.  

“Jeg noterer mig, at Divisionsforeningens direktør også ønsker samarbejde i fodboldens verden. Det er absolut den bedste måde at udvikle dansk fodbold,” siger Jesper Møller. 

Jesper Møller har ikke ønsket at udtale sig til medierne i den aktuelle debat, da han ønsker at tage dialogen direkte med Divisionsforeningen og Foreningen af Lokalunioner, der er unionens to medlemmer. 

"Jeg har naturligvis en holdning til de mange pointer, der har været fremme. Jeg lægger stor vægt på ordentlig opførsel, så derfor foretrækker jeg at fortælle mine holdninger i samtale med de relevante parter. Det er bedst for dialogen og bedst for dansk fodbold,’ siger han. 
 
I sidste uge udsendte Jesper Møller ‘Nyt fra Formanden’ til DBU’s Repræsentantskab. Her fortalte han blandt andet om det forestående reformarbejde i dansk fodbold, hvor en ny kommission skal se på hele strukturen i dansk fodbold – fra størrelsen på DBU’s bestyrelse til fordelingen af faggrupper og udvalg. I nyhedsbrevet forudser formanden, at der vil være intens debat om reformerne.

"Det er altid svært med forandringer – ikke mindst i en organisation, der er mere end 125 år gammel. Vi må derfor forvente, at reformarbejdet får skabt en masse debat, som vi glæder os til at være en del af," skriver formanden. 

Sideløbende har DBU’s formand allerede planlagt drøftelser med både Divisionsforeningen og Foreningen af Lokalunioner som opfølgning på de aftaler, der blev indgået før sommer. På møderne skal der drøftes fordelingen af opgaver, kompetence-forhold og ressourcer på tværs af fodboldfamilien.

“Dansk fodbold bliver udviklet bedst, når vi samarbejder på tværs – det gælder både udviklingen af vores klubber og aktiviteter for bredden og udviklingen af talenter til topklubber og landshold. Derfor skal vi løbende se på fordelingen af kompetence-forhold, så vi hele tiden udvikler dansk fodbold bedst muligt,” siger Jesper Møller. 

DBU’s formand har ikke yderligere kommentarer til den aktuelle debat blandt andet i respekt for de kommnede playoff-kampe mod Sverige og de planlagte drøftelser med Divisionsforeningen og Foreningen af Lokalunioner. 

Læs mere om reformarbejdet her

Læs 'Nyt fra Formanden' her

Log ind