MENU

Eksterne eksperter skal styrke reformarbejde

Den politiske struktur i dansk fodbold skal til eftersyn og have inspiration fra eksterne eksperter og organisationer som Play the Game, Dansk Industri og Danmarks Idrætsforbund. Kommissionens formand håber på mange nye ideer.

DBU’s bestyrelse har sat gang i et reformarbejde af den politiske struktur i dansk fodbold. Det arbejde skal ske med inspiration og input fra en bred skare af eksperter og fagpersoner fra både idrættens verden og fra andre sektorer og faglige miljøer. 

Det fremgår af den kommission, som DBU’s bestyrelse netop har godkendt. 

Kommissionen er nedsat for at gennemføre analyser og komme med forslag til reformer af det politiske system i dansk fodbold og skal blandt andet se på sammensætningen af Repræsentantskabet, DBU’s bestyrelse og forretningsudvalg samt øvrige faggrupper og udvalg. Derudover skal kommissionen også se på 70 års-reglen og på eventuelle tidsbegrænsede perioder for tillidsposter i fodboldens verden. 

Kommissionen er blevet sammensat med repræsentanter udpeget af Divisionsforeningerne (DF) og Foreningen af Lokalunioner (FLU) samt med repræsentanter udpeget direkte af DBU’s bestyrelse. Det omfatter blandt andet sportsdirektør Claus Steinlein fra FC Midtjylland og Thomas Bach, medlem af DIF’s bestyrelse samt Jens Sejer Andersen fra Play the Game, der arbejder med transparens og etik i sportens verden.

Derudover deltager Louise Høst fra Metro Selskabet, professor i jura Jens Evald, associate professor Anders la Cour fra CBS, Søren Lüdeking fra Relationel Ledelse, chefkonsulent Christine Løker Lohmann fra Dansk Industri og Søren Knudsen, ejer og stifter af Knudsen Kommunikation.

Ole Jacobsen, formand for DBU Sjælland og medlem af DBU’s bestyrelse, er udpeget som næstformand, mens Benny Olsen, også medlem af DBU’s bestyrelse, er udpeget som formand for Kommissionen. Og han glæder sig over den brede sammensætning:

“Vi har markeret, at det forestående arbejde skal være uden hellige køer. Derfor er det også altafgørende, at vi har så mange og så forskellige input og ideer som muligt. Jeg glæder mig til at drøfte dansk fodbolds struktur og udvikling med så mange forskellige fagligheder – og komme med gode, nyskabende ideer til reformarbejde,” siger Benny Olsen. 

Kommissionen skal ifølge tidsplanen komme med sit oplæg i foråret 2017.

Læs mere om sammensætningen af det politiske kommisorium her

Læs mere om den nuværende struktur i DBU's love HER og sammensætning HER


Log ind