MENU

FIFA-præsidentkandidater besøger København

Fodboldformændene fra de nordiske lande samles mandag til nordisk topmøde i København og har i den forbindelse inviteret tre FIFA-præsidentkandidater til den danske hovedstad for at bliver klogere på deres ambitioner for det internationale fodboldforbund. DBU´s formand håber på transparens som ét af de gennemgående temaer for dagen.


Jesper Møller er vært for sine nordiske kolleger ved mødet mandag. Foto: Fodboldbilleder.dk

Hvis det står til DBU´s formand Jesper Møller skal der tunge emner som transparens og reformer på agendaen på mandagens nordiske møde i København. Af de fem FIFA-kandidater har tre valgt at takke ja til invitationen fra de nordiske fodboldformænd om at præsentere deres kandidatur. Gianni Infantino, Jerome Champagne og Prins Ali har meldt deres ankomst, og det glæder DBU´s formand Jesper Møller med det brede udvalg af kandidater til topposten i FIFA:

”Jeg er meget tilfreds med, at der er så mange kandidater op til valget og er spændt på at høre dem fremlægge deres planer for fodboldforbundet og fodboldens fremtid. Jeg ser frem til at høre deres tanker om emner som transparens, reformer for FIFA og flere kvinder i fodbolden,” fortæller Jesper Møller forud for mødet på mandag, som DBU er værter for på hotel Hilton i København.

DBU´s formand gør det desuden klart, at han og det danske fodboldforbund endnu ikke er sikre på, hvem de ønsker at stemme på, og netop derfor er det nordiske møde vigtigt i forhold til at blive klogere på, hvad kandidaterne hver især har at byde på.

”Vi har endnu ikke afgjort hvem vi stemmer på, men det er klart, at vi følger hele situationen i FIFA tæt. Vi har aftalt med de nordiske lande at mødes igen umiddelbart før valget sidst i februar for at drøfte stemmeafgivningen,” fortæller Jesper Møller.

Foruden Jesper Møller fra DBU vil formændene fra fodboldforbundene i Sverige, Norge, Finland, Island og Færøerne være til stede til mødet for at høre kandidaternes valgkamp. Der arbejdes fortsat på at sætte et møde op med de resterende kandidater senere på året.

FAKTA: Valget om den næste FIFA-præsident står lige nu mellem fem kandidater:

  • Tokyo Sexwale, sydafrikansk forretningsmand
  • Gianni Infantino, generalsekretær i det europæiske fodboldforbund UEFA
  • Jerome Champagne, embedsmand i FIFA
  • HKH Prins Ali Bin Hussein, præsident for Jordans fodboldforbund
  • Sheikh Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, præsident for det asiatiske fodboldforbund, AFC.

Log ind