MENU

Futsallandsholdet indleder aftale på Grønland

Det danske futsallandshold tester formen mod Grønland i to venskabskampe i november. Kampene er et led i den nye aftale mellem det danske og grønlandske fodboldforbund, der skal være med til at udvikle fodbolden på Grønland. Se hvilke spillere futsallandstræneren tager med til øen her.

Futsal_England_500
Det danske landshold mod England i oktober 2015. Foto: DBU

En ny samarbejdsaftale mellem Grønlands Boldspil-Union (GBU) og DBU blev en realitet midt i oktober. Samarbejdet skal blandt andet være med til for alvor at få Grønland på det europæiske fodboldlandkort, og primo november tager det danske futsallandshold så første skridt i at få belyst aftalen uden for mødelokalerne.

Det danske futsallandshold møder Grønland i Nuuk den 7. og 8. november i to venskabskampe, der udover sved på panden til de danske spillere skal ses som optakt til to venskabskampe mod Sverige i januar. Og med den nye samarbejdsaftale i mente er de to kampe en fantastisk mulighed for at udbrede futsal på Grønland, siger Tai Riegel Pundik, medlem af futsalgruppen i DBU.

”Rent praktisk er det oplagt at satse på futsal i GBU, af den simple årsag at indendørssæsonen strækker sig over ca. 8 måneder i Grønland. Der har derfor i mange år været tradition for, at grønlandske fodboldspillere har brugt markant mere tid på indendørs end på udendørs fodbold,” siger Tai Riegel Pundik, der også roser de grønlandske spilleres tekniske færdigheder.

De danske spillere, der skal prøve kræfter med de grønlandske teknikere, er nøje udvalgt af landstræneren med henblik på især træning til de kommende svære kampe mod Sverige til januar. Og der er en del yngre spillere i Nicolaj Saabyes trup.

”Vi har valgt at bruge Grønlandsturen som et udstillingsvindue for en del nye spillere frem mod de prestigefyldte kampe mod Sverige. Vi har store forventninger til de nye spillere, som i de fleste tilfælde er unge og meget teknisk stærke spillere. Disse skal vi forsøge at skole taktisk til vores system og til futsal generelt, så alt i alt er de to kampe og mange træningspas i den grad brugbart for fremtiden,” forklarer Saabye om det mere sportslige islæt i de to kampe på Grønland. Den fulde trup kan findes her.

Du kan følge kampene via Facebooksiden her.

Læs mere om samarbejdet mellem GBU og DBU her. 


Log ind