MENU

Jysk klub nyder godt af guldfugl

AIA-Tranbjerg fik en uventet bonus på 121.000 kroner, da Lasse Vibe blev solgt videre til Brentford FC i sommer. Pengene skal styrke klubbens ungdomsarbejde.


AIA-Tranbjerg har fået 121.000 kroner for Lasse Vibes videresalg til Brentford FC i sommer. Foto: Marie Lauridsen og fodboldbilleder.dk.


Da Lasse Vibe i sommer fløj fra IFK Göteborg til Brentford FC, dryssede et ganske betydeligt pengebeløb fra guldfuglen ned på barndomsklubben, AIA-Tranbjerg. 121.000 dejlige danske kroner for at være præcis.

Forklaringen skal findes i det Internationale Fodboldforbund FIFA’s regler for solidaritets- eller uddannelsesbidrag. Ifølge reglerne skal køberklubben betale kompensation til de klubber, som har trænet spilleren i ungdomsårene.

- Vi er selvfølgelig utroligt glade for pengene, og samtidig er vi stolte af, at vi har haft en spiller, der stammer her fra Tranbjerg, og som er kommet så langt. Han er jo også et forbillede for vores unge mennesker, fortæller Johan Søgaard, der sidder i bestyrelsen hos AIA-Tranbjerg.

Særlig opsparingskonto

Klubben har ifølge Johan Søgaard en ganske fornuftig økonomi i forvejen, så den økonomiske gevinst kommer ikke til at indgå i den daglige drift. Solidaritetspengene fra Brentford er nemlig sat til side på en særlig opsparingskonto, der har som primært formål at støtte op om børne- og ungdomsafdelingen i AIA-Tranbjerg.

- Vi fokuserer på børn og unge, fordi vi er en lille, lokal klub, hvor det betyder meget. Pengene stammer jo også fra spillere, som har spillet ungdomsfodbold i klubben men aldrig på seniorplan, så det giver god mening, siger bestyrelsesmedlemmet.

Så meget har andre jyske klubber tjent på spillersalg
  • Thisted FC har tjent mere end 1,2 millioner kroner i forbindelse med Jesper Grønkjærs klubskifter gennem karrieren.
  • Horn-Fårvang IF fik mere end en halv million kroner i klubkassen, da Martin Laursen blev solgt til Aston Villa i 2004.
  • Lund IF havde før Simon Kjærs skifte til Fenerbahce i sommeren 2015 fået 1,4 millioner kroner i uddannelsespenge.
Kilde: www.tv3sport.dk.

Læs mere

Få hele historien om den uventede økonomiske bonus til AIA-Tranbjerg, og hør også hvad Lasse Vibe selv synes om, at hans barndomsklub scorer kassen på hans succes. Læs det og meget mere i DBU Jyllands fodboldmagasin, Jysk Fodbold, som du kan downloade til tablet og smartphone helt gratis lige her.

Læs også Amatørklubber får hjælp til kompensationskrav

Da Lasse Vibe skiftede til Brentford FC i juli, dryssede 121.000 kroner ned i klubkassen i spillerens barndomsklub,...

Opslået af Jysk Fodbold på 10. november 2015

Log ind