MENU

Mødte ærkerivalerne på træningsbanen

Københavnerklubberne B93 og BK Skjold er vant til intense naboopgør. I efterårsferien mødte de så hinanden i et direkte opgør på træningsbanen som medier for DBU´s træneruddannelse. En stor oplevelse, fortæller Skjold-træneren. Du kan også tilmelde dit hold som medier. Læs mere her.


Du kan tilmelde dit hold som medier til DBU´s træneruddanelse. Foto: fodboldbilleder.dkDe fleste hold har arvefjender. Naboklubben, den konstante nemesis, når I mødes på den lokale grønsvær. BK Skjold er ingen undtagelse. Østerbro-klubben har i evigheder krydset klinger med ”storebror” B93 i Fælledparken.

Denne gang var de to rivalers møde dog en overraskelse. Skjold-træner Per Grønne havde meldt sit U14-hold som medier til DBU´s B2-træneruddannelse og foran sig havde holdet dage med fysiske og tekniske træningsøvelser. Men ikke nok med det. For i den anden ende af træningsbanen stod den anden gruppe af medier – og det var ingen ringere end ærkerivalerne fra B93.

De to hold deltog i flere træningssessioner med DBU´s instruktør Finn Petersen bag roret og endte med to træningskampe, som blev tætte opgør med en sejr til hvert af holdene – ligesom naboopgør skal være det.  ’Samstødet’ med ærkerivalerne var bare prikken over i´et på nogle ellers produktive dage i træningstøjet, siger Per Grønne, der er træner for BK Skjolds U14-drenge.

Og det blev en givtig træningstur for drengene fra Skjold BK fortæller deres træner, Per Grønne.

”Vi vidste ikke, at det var B93 – vores storebror – vi skulle stå over for, før vi kom ind på træningsbanen, så det var noget af en overraskelse. Og det gjorde også, at jeg kunne mærke at drengene gav lidt ekstra til træningen, når det nu var ærkerivalerne, de stod over for på træningsbanen,” siger Per Grønne.

”Jeg valgte at tage drengene med på træningsophold i Helsingør, fordi jeg selv har været kursist på B2-uddannelsen og ved, hvor meget det giver både kursisterne og spillerne at træne intensivt sammen over fire dage. Jeg kan tydeligt mærke på drengene, at de har fået meget ud af dagene – både på banen og på det sociale plan. Når man har fire dage sammen, så udvikler man sig virkelig som hold,” fortæller Per Grønne.

Overvejer du et træningsophold med dine spillere? Nedenfor kan du læse mere om træningsopholdet med DBU´s instruktører – et rigtig godt tilbud for dig og dit hold.  

  • B2-træner uddannelse benytter medier i midtvejsforløbet. Kursisterne arbejder med dit hold i 4 dage, holdet spiller første dag mod et andet hold på nogenlunde samme niveau som dit hold. Herefter træner kursisterne med holdet og sidste dag spiller de igen kamp.
  • T-træneruddannelsen afholdes en gang årligt og her skal vi også bruge medier, men det er kun i 3 dage. Træningsmæssigt er det samme princip som på B2-træneruddannelsen.
  • DBU betaler ophold, forplejning og yder transporttilskud på kr. 1.500,- for 14 spillere og 2 ledere.
  • Medier skal være U14 drenge, der som minimum spiller i række 1, række A eller Mesterrækken. .
  • Du kan søge ind på nedenstående datoer/steder, lav gerne en prioriteringsliste og send den til sanni@dbu.dk

T-træner                  11-12-2015 - 13-12-2015        Sportshotel Vejen

B2-træner                23-02-2016 - 26-02-2016        Hjørring Sportscenter

B2-træner                23-02-2016  - 26-02-2016       Danhostel Ishøj

B2-træner                16-02-2016 - 19-02-2016        Idrætsefterskolen Klintsøgaard

B2-træner                16-02-2016 - 19-02-2016        Sportshotel Vejen

B2-træner                16-02-2016 - 19-02-2016        Danhostel Skive

Log ind