MENU

Morten Olsen indstilles til Fodboldens Hall of Fame

DBU’s bestyrelse har besluttet at indstille Morten Olsen til optagelse i Fodboldens Hall of Fame for sin livslange indsats for dansk fodbold.Morten Olsen har haft afgørende betydning for dansk landsholdsfodbold - både her som spiller og anfører for det danske landshold og senere også som dansk landstræner. Foto: www.fodboldbilleder.dk.Tirsdag aften sluttede en landsholdsepoke i dansk fodbold, da Morten Olsen stoppede som landstræner. 

Mere end 300 landskampe som spiller og træner – med adskillige EM- og VM-slutrunder både inde på banen og på sidelinjen. En del af Danmarks første EM-deltagelse i 1984 og det legendariske Dynamit-hold til VM i 1986. Og suverænt den længst siddende landstræner for det danske fodboldlandshold. 

Morten Olsen har slået flere rekorder og skabt store resultater for det danske landshold. 

Derfor har DBU’s bestyrelse på et møde fredag besluttet at indstille den 68-årige landstræner til optagelse i Fodboldens Hall of Fame, der hylder ”legenderne og de mange uforglemmelige fodboldøjeblikke” og omfatter blandt mange andre Michael Laudrup, Brian Laudrup, Richard Møller-Nielsen, Dynamit-holdet fra 1980'erne og EM-holdet fra 92.

DBU’s formand Jesper Møller er ikke i tvivl om, at Morten Olsen bør være en del af Fodboldens Hall of Fame og håber, at han vil blive optaget og hyldet til Dansk Fodbold Award i marts næste år. 

”Morten Olsen har ydet en enestående og helt ekstraordinær indsats for dansk fodbold, både som landsholdsspiller, som landstræner og i arbejdet med at udvikle dansk fodbold. Han har skabt kæmpe resultater både som spiller og træner – og givet fantastiske oplevelser til danske fodboldfans. Selv om vi lige nu er skuffede over, at vi missede kvalifikationen til næste års EM, skal vi huske at hylde Morten for hele hans lange karriere, ” siger Jesper Møller. 

”Morten er allerede med som en del af det Dynamit-hold, der i 80’erne tryllebandt danskerne og fodboldfans over hele verden. Han var med til at sætte Danmark på fodboldens verdenskort. Men vi mener selvfølgelig også, at han fortjener sin helt plads og hyldest for sin indsats for dansk fodbold – både på og uden for banen,” slutter Jesper Møller. 

Det er en udvalgt styregruppe, der i sidste ende beslutter, hvem der optages i Fodboldens Hall of Fame – en optagelse, der årligt finder sted ved Dansk Fodbold Award, der i år afholdes 21. marts 2016.

Læs mere om Fodboldens Hall of Fame her

Log ind