MENU

Morten Olsen stopper som landstræner

Efter det samlede nederlag til Sverige stopper Morten Olsen som landstræner med det samme. DBU’s formand hylder ham for hans kæmpe indsats for dansk fodbold.

MO_pressemoede_500
Morten Olsen ved pressemøde i Parken. Foto: Fodboldbilleder.dk

Tirsdagens landskamp mellem Danmark og Sverige blev den sidste med Morten Olsen som dansk landstræner. Efter kampen og den missede EM-kvalifikation meddelte Morten Olsen, at han er blevet enig med DBU om, at han stopper som landstræner med det samme og ikke fortsætter til kontraktens udløb til sommer. Først fortalte han det til spillere og trænerstab, derefter på pressemødet. 

”Jeg er især skuffet på spillernes vegne, at de ikke får den oplevelse, som det er at komme til en slutrunde. Det er mit ansvar med jobbet som den ansvarlige træner. Jeg har selvfølgelig meddelt spillerne, at DBU og jeg er blevet enige om, at vi stopper samarbejdet. Der skal en ny coach til og der ligger et godt materiale til et nyt trænerteam. Jeg er meget taknemmelig for, at DBU havde tiltro til mig og besluttede, at det var mig, der skulle sidde i det sæde”, sagde Morten Olsen til pressemødet.

DBU’s formand, Jesper Møller, bekræfter, at han og Morten Olsen er blevet enige om, at han stopper som landstræner med det samme. 

“Jeg har stor respekt for Morten og hans resultater. Det er vigtigt for både Morten og jeg, at afslutningen på hans flotte karriere i dansk fodbold sker på en værdig og ordentligt måde. Og jeg er personlig glad for vores samarbejde og den tætte dialog, vi har haft siden sommerferien,” siger Jesper Møller. 

DBU’s formand udtrykker – lige som både træner og spillere – stor skuffelse over, at Danmark ikke kvalificerede sig til EM-slutrunden, hvilket har været det klare mål de sidste to år. Det er ærgerligt for både landsholdet og fans og for alle i dansk fodbold, forklarer Jesper Møller: 

”Lige nu er vi alle meget skuffede over, at Danmark ikke er med til EM-slutrunden. Det gælder spillere og trænere – men også alle os andre, fans og alle i dansk fodbold. Både landsholdet og landstræner Morten Olsen havde fortjent at spille med blandt de bedste i Europa,” siger han:

”Midt i skuffelsen ønsker vi at sige stor tak til Morten Olsen for hans 15 år og 166 kampe som landstræner – og hans 102 kampe som spiller. Morten har gjort en fantastisk og helt unik indsats for dansk fodbold og har en stor ære i landsholdets mange flotte resultater i hans tid som både spiller og træner. Jeg vil personligt gerne takke Morten for et godt samarbejde og en åben, ærlig dialog gennem alle årene,” siger Jesper Møller.

Morten Olsen debuterede som landsholdsspiller i 1970 og nåede 102 landskampe, heraf en række som anfører for det landshold, der kvalificerede sig til EM og VM i 1980'erne. I august 2000 tiltrådte han som landstræner og nåede i alt 166 kampe og er den længst siddende landstræner i Europa. Som landstræner har han fået landsholdet til VM i 2002 og 2010 samt EM i 2004 og 2012 og været med til at udvikle dansk fodbold gennem flere generationer.

DBU’s ledelse er i gang med ansættelsen af en ny landstræner og det er planen, at vedkommende kan være på plads inden årets udgang. 


Log ind