Op og ned for U19 ved lodtrækning

I dag blev der trukket lod til de kommende EM-kvalifikationer for U19-landsholdene. For den nye årgang bør det være en overkommelig opgave, mens det for U19-pigerne, som skal til Eliterunden, bliver en noget større mundfuld.




Det bliver er hård opgave, der venter 19-pigerne, når de i april skal ud i den afgørende eliterunde, som giver adgang til sommeren EM-slutrunde. Det stod klart, da der fredag formiddag blev trukket lod i UEFA’s hovedkvarter i Nyon i Schweiz. 

Modstanderne blev Spanien, Italien og Nordirland – langt fra en drømmelodtrækning, hvis man spørger U19-landstræner Søren Randa-Boldt:

”Det var den næsten den værst tænkelige lodtrækning, vi kunne få. Spanien er europamestre med årgang 98 og blev nummer to til EM med 97-årgangen, så det er et sindssygt godt hold, som bliver rigtig svære at slå. Men de vil gerne spille bolden meget rundt, og det kan gå hen og give os nogle muligheder, som vi skal være klar til at tage,” siger Søren Randa-Boldt og fortsætter 

”Kampen mod Italien bliver en meget lige kamp. De har også en god årgang 97, som blev treer ved VM, men der er bestemt muligheder. Nordirland kender jeg ikke så godt, men vi ved af erfaring, at vi altid møder et fysisk meget stærkt hold, når vi møder dem”.

Eliterunden med Spanien, Italien og Nordirland spilles på dansk grund til april

Bedre lodtrækning for den nye årgang
Samtidig med lodtrækningen til Eliterunden, blev der også trukket lod til den kommende kvalifikationsrunde for den nye U19-årgang. 

Her havde Fru Fortuna være bedre ved de rød-hvide. Danmark endte nemlig i gruppe med Ungarn, Slovakiet og Montenegro.

”Vi mødte Ungarn tidligere på året som U17. En kamp, som vi styrede og vandt. Det skal vi gøre igen som U19. Både Ungarn og Slovakiet er to stærke hold, men det er en pulje, som vi skal vinde. Vi har en stærk årgang, som nu bliver suppleret med nogle rigtig dygtige spillere fra årgang 99, så vi har bestemt en rigtig god mulighed for at gå videre fra denne gruppe,” siger Søren Randa-Boldt.

Kvalifikationsrunden spilles denne gang i Montenegro.    

Log ind