MENU

Salzburg-dansker på U21-landsholdet

Den kun 19-årige Asger Sørensen fra Red Bull Salzburg er udtaget til U21-landsholdet til de to kommende kampe mod Rumænien og Armenien. Yderligere to spillere udtages senere på ugen.


Asger Sørensen i U20-kampen mod Sverige i oktober. Foto: fodboldbilleder.dk


Asger Sørensen er for første gang med i U21-truppen, som på mandag møder ind i Vedbæk. Dermed er han den eneste debutant i den U21-trup, som møder Rumænien og Armenien i to vigtige EM-kvalifikationskampe i næste uge.

Asger Sørensen skiftede som bare 17-årig fra FC Midtjylland til Red Bull Salzburg, hvor han startede på klubbens U23-hold. Efter cirka et halvt år blev han rykket op i førsteholdstruppen, men kort tid efter blev han skadet i anklen. En skade som kostede flere operationer og en pause fra fodbold. Derfor blev det hverken til kampe for Salzburgs førstehold eller for det danske U19-landshold, selvom Asger har været fast mand på de andre U-landshold. 

Siden da er Asger blevet skadesfri og fået comeback for FC Liefering, Salzburgs 2.hold i den østrigske 1. division, hvor det er blevet til adskillige kampe – og i maj måned kom debuten for Red Bull Salzburg endelig, da det blev til en startplads i sæsonens sidste kamp. I oktober blev det også til et comeback til den rød-hvide spilletrøje, da Asger Sørensen var med, da U20-landsholdet slog Sverige på hjemmebane i Horsens.

Nu er det på U21-landsholdet, at det unge talent skal prøve kræfterne af, og landstræner Niels Frederiksen glæder sig til at have den robuste forsvarsspiller med i U21-truppen. 

”Asger er en fysisk stærk forsvarsspiller, som allerede har tilegnet sig typiske Salzburg-dyder i form af aggressivt forsvarsspil, samtidig med han deltager i spillet op i banen. Han er en spændende, ung spiller, som jeg er sikker på, vi kommer til at se mere til i fremtiden,” siger Niels Frederiksen, som kun har sat navn på 16 af de 18 spillere, der er med i truppen. De sidste to udtages senere på ugen.

Endnu to svære kampe
Asger Sørensen, Niels Frederiksen og resten af U21-landsholdet står over for Rumænien og Armenien i de to kommende kampe. Efter fire point i de første to kampe, har holdet fået en fornuftig start, som der nu skal følges op på. Men det bliver to meget forskellige kampe, mener Niels Frederiksen:

”Vi står over for vores første udekamp i kvalifikationen. I internationale kampe er der stor forskel på at spille hjemme eller ude, derfor forventer jeg også en svær kamp mod Rumænien. Vi kommer til at skulle forsvare os en del, så vi kommer ikke til at vinde ved at sidde på spillet alene,” siger landstræneren og fortsætter: 

”Kampen hjemme mod Armenien bliver helt anderledes. Den kommer mere til at minde om kampene mod Wales og Bulgarien. Vi kommer til at have bolden meget og styre spillet. Samtidig skal vi være skarpe på den sidste halvdel, men stadig passe godt på deres omstillinger”.

Kampen mod Rumænien spilles fredag den 13. november på stadion Marin Anastasovici med kick-off kl. 18.45 dansk tid. Efter kampen tager holdet til den faste base i Aalborg, hvor kampen mod Armenien spilles den 17. november på Aalborg Stadion kl. 18.45. Der vil som altid være gratis adgang til U21-landsholdet hjemmekampe.   

Truppen ser således ud*: 

Spiller

Klub U21 U

Jeppe Højbjerg

FC Fredericia

4/0

21/0

Thomas Hagelskjær

AGF

2/0

19/0

Andreas Maxsø

FC Nordsjælland

5/0

6/0

Asger S. Sørensen

FC Red Bull Salzburg

0/0

18/3

Frederik Holst

Brøndby IF

6/0

57/3

Jakob Blåbjerg

AaB

4/0

38/1

Pascal Gregor

FC Nordsjælland

4/0

6/0

Patrick Banggaard

FC Midtjylland

11/1

46/3

Andrew Hjulsager

Brøndby IF

8/1

47/8

Casper Nielsen

Esbjerg fB

2/1

15/3

Christian Nørgaard

Brøndby IF

11/0

57/5

Frederik Børsting

AaB

5/0

11/1

Lasse Vigen Christensen

Fulham FC

22/5

74/7

Kenneth Zohore

OB

13/5

55/24

Lucas Andersen

Willem II

16/4

59/7

Marcus Ingvartsen

FC Nordsjælland

3/0

18/2


*Truppen som udtaget den 2. november. Eventuelle ændringer vil fremgå her

Log ind