MENU

Tre U7-piger startede nyt hold

En forårsdag mødte tre små U7-piger op til et arrangement i Boldklubben Marienlyst. Et halvt år efter havde de formeret sig og fik deres eget hold. Læs deres gode historie her.

Hver måned, hver uge og hver dag bliver der grint, dystet og måske endda skrevet historie rundt omkring på de danske fodboldbaner. Livsbekræftende, livsvigtige og sjove oplevelser. Og en gang imellem er vi i DBU så heldige, at de gode historier lander i vores mailboks eller postkasse, hvor de spreder livsglæde og optimisme.

Det var vi forleden, og den historie kan du nu læse her.

Brevet lød således

”I maj 2015 havde vi i Boldklubben Marienlyst (BM) det store held at få besøg af DBU’s Pigeraket.

Vi blev igen i år mødt af en flink og sød DBU-instruktør, der straks ved ankomst tog ansvar og fik sat både voksne og de unge spillere, der var kommet for at hjælpe, i gang med at sætte op til en god oplevelse for pigerne.

Som vanligt begyndte de små piger at trisse ind i god tid, og inden vi så os om, stod der allerede 20 forventningsfulde piger klar til dagens rejse med raketten, der straks begyndte at spille med boldene.

Og inden arrangementet gik i gang, var der kommet godt 50 piger til dagens event - heraf cirka 20 nye piger, der lige skulle se, hvad det der fodbold var for noget.

Blandt dem var tre små piger fra årgang 2007 – alle fra samme klasse. En samtale med forældrene afslørede, at pigerne længe havde snakket om, at det der fodbold skulle prøves. Og nu da Pigeraketten kom forbi, var det jo passende.

Der blev straks lavet en aftale med BM’s U9/10 træner, Anne-Marie, om, at de tre piger kunne træne forårssæsonen færdig med dem. Og således blev det - dog med den undtagelse, at der lige kom to piger mere fra klassen, der syntes, det kunne være sjovt at spille, når nu der var et tilbud.

De fem piger kom hver onsdag og trænede med U9/10-spillerne og fik tilknyttet en ung træner, der kunne hjælpe dem i gang med fodboldens mest basale kundskaber.

Planen var herefter at oprette et hold for U7 i efteråret, så de fem piger kunne få deres eget hold og begynde at spille lidt turnering. Heldet følger den ihærdige; da vi nåede sæsonstart i efteråret, meldte den unge studerende Amanda sig på banen. Amanda havde brugt en uge af sin sommerferie på DBU’s Fodboldskole som træner og syntes, det var så sjovt, at hun ville noget mere.

Så da Amanda henvendte sig og spurgte i BM, om der er noget, hun kunne hjælpe med, blev hun straks knyttet til det nye U7-hold. Noget af det første, Amanda gjorde, var at sige:

”Jeg tager Lasse med til at hjælpe med at træne de små, og min kæreste Michael kan hjælpe ved U13.” Det var luksus.

Og som det fremgår af billedet, gør Amanda og Lasse det super godt. Pigerne vælter ind på holdet, og i løbet af 4-5 uger voksede truppen fra fem til 13 spillere.

Så på baggrund af Pigeraketten i maj 2015 og DBU’s Fodboldskole i sommerferien har vi nu en blomstrende U7-årgang med to fantastiske trænere, og vi må erkende, at hvis det rigtige tilbud er der, så er der masser af piger, der vil spille fodbold. Og Pigeraketten er for os det bedste rekrutteringsværktøj til at få nye piger ind i en sport, hvor medlemstallet af piger i BM eksploderer i disse år.”Har du en god historie fra fodboldlivet, som andre klubber eller spillere kan få glæde af, vil vi meget gerne høre fra dig. Send os en mail på tip@dbu.dk eller et brev til DBU Kommunikation, DBU Allé 1, 2605 Brøndby, mærk kuverten: "Tip".

Log ind