U19 et skridt nærmere EM

Uafgjort 0-0 mod Israel var nok, og det danske U19-landshold kvalificerede sig søndag eftermiddag til forårets Eliteround.

Glade U19-drenge efter dagens videre kvalifikation. Foto: DBU.

Det er ikke kun A-landsholdet, der i disse dage jagter EM-billetten. Også¨det danske U19-landshold var i aktion i kampen om den eftertragtede slutrunde. Og søndag kom de danske talenter EM-drømmen et skridt nærmere, da U19-landsholdet med en uafgjort kvalificerede sig til eliterunden til foråret.

På forhånd kunne holdet klare sig med uafgjort, men det var ikke til at se fra start. Og de danske U19-drenge prøvede at få sat spillet mod et hårdt arbejdende israelsk hold.
Som halvlegen skred frem, var det tydeligt, at begge hold passede godt på hinanden. Og dermed ikke gav de store åbne muligheder væk.

Så første halvleg endte 0-0 og da Island kun havde 0-0 i den anden kamp, så det ikke så tosset ud.

Anden halvleg formede sig fint for Danmark, og holdet pressede godt på for at få det mål, som ville give dem førstepladsen i gruppen. I slutningen af kampen satsede man offensivt, men desværre blev det ikke til scoringer for et agressive satsede dansk hold.

Og dermed sluttede det 0-0 og Danmark går videre som nr. 2 med 5 point.

Efter kampen udtalte landstræner Bent Christensen Arensøe:
"Jeg er meget tilfreds med kampens afvikling. Vi spillede taktisk en meget fin kamp mod en svær modstander, der var fysisk stærke og meget vel organiserede. Vi satte opspillet fint i store dele af kampen og løste deres aggressive pres meget fint. Vi holdt dem fra at skabe de store muligheder, lød det fra træneren, der fortsatte:

"Vi lavede lidt taktiske ændringer og indskiftninger i de sidste 20 min, for at gå efter sejren. Der skabte vi to store muligheder dog uden udbytte. Jeg er meget tilfreds med, at vi igen har kvalificeret os til Eliterunden til foråret og  at denne årgang får muligheden for at prøve at blive matchet maksimalt. Stor ros til  spillerne og deres tilgang til kampene her på Malta", sluttede landstræneren.

Den 3. december trækkes der lod til forårets eliterunde.