U19-landsholdet satte Malta på plads i EM-kval

Det danske U19-landshold slog Malta med overbevisende 3-0. Dermed kan Danmark nøjes med uafgjort, når de søndag møder Israel i EM-kvalifikationens sidste kamp.

U19-landsholdet efter 3-0 sejren over Malta Foto: DBU Kommunikation

I den anden kamp i kvalifikationsturneringen mødte det danske U19 landshold Malta.

Holdet kom fint fra start og lagde et godt tryk på malteserne, og der opstod da også flere gode muligheder i starten af kampen, men den sidste skarphed manglede lige.

20 minutter inde i første halvleg begik en maltesisk spiller straffe ved at tage bolden med hånden, og på straffesparket scorede Mikkel Duelund sikkert, og så var det 1-0 til Danmark.

Det danske hold havde det meste af spillet, og skabte en del gode muligheder, som dog ikke resulterede i mål. Ind i mellem lurede Malta på en omstilling, men det blev aldrig rigtigt farligt.

Fra start af anden halvleg kom Danmark fint ud, og da Mads Thychosen flot vippede bolden over den maltesiske målmand, var kampen afgjort. Kort efter scorede Mikkel Duelund sit andet mål, og så stod den 3-0. Resten af kampen var et spørgsmål om sejrens størrelse, men desværre blev det ikke til mere end de allerede scorede mål.

Efter kampen udtalte U19-landstræner, Bent Christensen Arensøe:
”Vores gameplan lykkedes langt hen ad vejen. Vi fik lagt er fint pres og tryk på malteserne, når de havde bolden og fik dem stresset. Deres direkte spil havde vi i store dele af kampen styr på, og når vi havde bolden spillede vi hurtigt, havde mange løb for boldholderen og skabte mange chancer - chance statistikken blev 14-3. I forhold til udnyttelsen af spilovertaget og vores chancer er der plads til forbedringer,” siger landstræneren og fortsætter:

”Vi spillede samlet set en meget fin kamp på en bane, der gav spillerne lidt udfordringer.
I den samlede stilling ser det fint ud, og vi har en spændende kamp mod Israel på søndag. Desværre brækkede Rokkedal næsen og er nødsaget til at tage hjem, men ellers er alle klar.
Nu tager vi en rolig dag i dag og begynder i morgen at se på den kommende kamp," slutter Bent Christensen Arensøe.

På søndag kl 14:00 møder Danmark Israel i den sidste kamp, hvor uafgjort vil være nok for U19-landsholdet for at gå videre.