U21 hentede tre point i Rumænien

Det danske U21-landshold vandt en sikker 3-0-sejr over Rumænien i den første udekamp i EM-kvalifikationen på mål af Frederik Børsting x2 og Kenneth Zohore.

Hør Frederik Børstings Reaktion efter kampen - Se også landstræner Niels Frederiksens reaktion nederst på siden

Det danske U21-landshold spillede fredag aften den første udekamp i EM-kvalifikationen. Modstanderen var Rumænien, som har fået en fin start på EM-kvalifikationen. Det fik danskerne dog sat en stopper for med en 3-0 sejr i aftenens kamp.

Danmark kom godt fra start allerede fra første fløjt. De rød-hvide sad på spillet og pressede godt på i den rumænske ende.

Der gik heller ikke lang tid, før Danmark kom foran. Andrew Hjulsager sender bolden fra højrekanten ind i feltet til Kenneth Zohore, som får prikket bolden lidt heldigt videre til Frederik Børsting, der er helt fri inde i feltet og sikkert gør det til 1-0 allerede efter otte minutters spil.

Danskerne fortsatte presset og kom også til flere gode chancer. Men efter 25 minutter fik rumænerne alligevel sat lidt frygt i danskerne, da de efter en dansk afslutning får en hurtig omstilling. Bolden ender bag Jeppe Højbjerg i det danske mål, men heldigvis er der offside, så de danske drenge slap med skrækken.

Den rumænske omstilling blev dog hurtigt glemt. Bare fem minutter senere får Danmark et hjørnespark. Igen er det Hjulsager, der sender bolden ind i feltet til Zohore, som forlænger. Bolden ender endnu en gang hos Børsting, som igen er sikker og gør det til 2-0. En flot start i en ellers svær kamp på udebane.

Anden halvleg startede som første sluttede. Danskerne sad fortsat på spillet og pressede igen godt på.

Men vi skulle hen til 79. minut, før Danmark igen kom på tavlen. Lasse Vigen får fat i bolden omkring midten. Han får spillet den flot videre til Kenneth Zohore, der dermed får en fribøber alene mod målmanden. Zohore sender uden problemer bolden i nettet og Danmark på sejrskurs med 3-0, som også blev kampens slutresultat.

Danmark fik tre point på kontoen og er dermed så småt ved at blande sig i topstriden til trods for henholdsvis en og to færre spillede kampe, end de hold der ligger over.

U21-landsholdet rejser i morgen retur til Danmark, hvor holdet på tirsdag møder Armenien på Aalborg Stadion, hvor der som altid er gratis adgang. Kampen fløjtes i gang klokken 18.45 og kan desuden ses på DR3.

Se Niels Frederiksens reaktion på kampen nederst på siden.