DBU advarer imod sortbørshandel

Billethajer bliver politianmeldt og udelukket fra at købe billetter til landskampe i fremtiden.



Efterspørgslen på billetter til playoffbraget mod Sverige har været overvældende, og tidligere i dag kunne DBU melde udsolgt til kampen.

Efterfølgende har flere billethajer sat billetter til salg på det sorte marked for op til 3.165 kr. for en billet.

Nu griber DBU ind for at komme ulovligheden til livs. Det er nemlig ikke lovligt at videresælge billetter til et højere beløb, end billetterne oprindeligt er erhvervet for. 

”Det dybt uacceptabelt, at der er folk, der udnytter den store efterspørgsel på billetter til at tjene penge på det sorte marked. Det er urimeligt og unfair over for dem, der gerne vil se landsholdet spille,” udtaler Jacob Lauesen, chef for forretningsudvikling i DBU og forklarer, hvad DBU helt konkret vil gøre for at stoppe den ulovlige handel:

”Først og fremmest politianmelder vi alle, der sætter billetter til salg på det sorte marked. Derudover bliver de udelukket fra at købe billetter til fremtidige landskampe. Vi går også ind og spærrer de billetter, der er på det sorte marked, så man ikke kan komme ind på stadion med dem,” fortæller Jacob Lauesen.

Frygter I, at sortbørshajerne har fået fat på billetterne ved at melde sig ind i Landsholdets fanklub og dermed få forkøbsret?

”Vi frygter ikke, at sortbørshajerne er blandt de cirka 2.000 nye medlemmer, vi fik siden lodtrækningen i søndags. Faktisk kan vi se, at 90 % af de nye medlemmer i forvejen enten var tidligere billetkøbere eller modtagere af vores nyhedsbrev, så det er loyale fans, vi allerede kender,” svarer Jacob Lauesen.

Hvis du har købt for mange billetter, eller du ikke har mulighed for at se kampen alligevel, kan du henvende dig til Billetten på 70 20 20 96 og få pengene retur. DBU har i øjeblikket en venteliste for fans, der søger billetter, som bliver tilbudt eventuelle returnerede billetter. 

Kampen mellem Danmark og Sverige spilles den 17. november kl. 20.45 i Telia Parken. 

Definition: En billethaj er en person, der opkøber mange billetter til fx en populær koncert eller fodboldkamp for derefter (ulovligt) at sælge dem videre med fortjeneste

Lov om videresalg af billetter til kultur- og idrætsarrangementer:
§ 1. Billetter til kultur- og idrætsarrangementer i Danmark må ikke udbydes eller videresælges til et højere beløb, end billetterne oprindelig er erhvervet for, medmindre der foreligger en aftale med arrangøren.
Stk. 2. Det beløb, som en billet oprindelig er erhvervet for, kan foruden selve billetprisen omfatte eventuelle administrationsgebyrer. Herudover kan andre udgifter forbundet med erhvervelsen inkluderes i videresalgsprisen.
§ 2. Overtrædelse af § 1 straffes med bøde.
Stk. 2. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel.
§ 3. Loven træder i kraft den 1. juli 2007.
Stk. 2. Samtidig ophæves lov om forbud mod videresalg af billetter til offentlige forlystelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 769 af 25. november 1991.
§ 4. Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland.

Log ind