MENU

DBU-formand glad for mange FIFA-kandidater

I aften udløber tidsfristen for at stille op som ny FIFA-præsident, og UEFA's generalsekretær Gianni Infantino har meldt sig til rækken af kandidater. DBU’s formand vil tale reformer med alle kandidaterne og først senere beslutte, hvem han stemmer på.UEFA’s generalsekretær Gianni Infantino er i dag blevet præsenteret som kandidat til FIFA-præsident, når der i februar næste år skal afholdes valg ved en ekstraordinær kongres. Han stiller sig dermed op i rækken af kandidater, der blandt andet omfatter Prins Ali fra Jordan og franske Jerome Champagne. 

DBU’s formand Jesper Møller er tilfreds med, at UEFA nu arbejder med en plan B i tilfælde af, at suspensionen af UEFA-præsident Michel Platini ikke bliver ophævet, og at han derfor ikke kan fastholde sit kandidatur til FIFA-topposten. Derudover glæder Jesper Møller sig over, at der er et bredt felt af kandidater, så der kan komme en reel valgkamp op til FIFA’s ekstraordinære kongres den 26. februar næste år. 

"Det er altafgørende for FIFA at få gennemført de nødvendige reformer om åbenhed og transparens, blandt andet i forhold til økonomi og valg. Derfor er det godt med en bred, demokratisk debat med flere kandidater. I den sammenhæng er det godt, at UEFA nu har et alternativ til Michel Platini, og Gianni Infantino er kendt for sin store erfaring med international fodboldpolitik," siger Jesper Møller. 

DBU’s formand har hen over weekenden og i dag været i dialog med flere af sine nordiske kolleger. Kredsen af nordiske formænd har allerede aftalt et møde i slutningen af november, hvor de vil drøfte det samlede kandidatfelt og den aktuelle situation. Derudover vil de invitere de forskellige kandidater til at mødes med kredsen af nordiske formænd, så de kan fortælle om deres syn og planer på reformer i FIFA. 

"Vi ønsker at høre alle kandidater om deres planer for at gennemføre de nødvendige reformer i FIFA. Først derefter vil vi se, om vi blandt de nordiske lande kan nå til enighed om at støtte én kandidat. Vi vil under alle omstændigheder først beslutte os til selve valget i februar næste år," siger Jesper Møller. 

DBU’s formand har siden sommeren 2014 kæmpet for at få en ny præsident i FIFA og få gennemført flere reformer. Op til FIFA-valget i maj i år var Jesper Møller med til at støtte Louis Figos kandidatur, og til selve valget stemte han på Prins Ali, der til den tid var eneste modkandidat til Sepp Blatter. Efter kongressen udtrykte DBU’s formand stor utilfredshed med, at Sepp Blatter blev valgt – og derefter stor tilfredshed med, at han få dage efter trak sig som præsident for FIFA.

DBU afventer, at FIFA offentliggør en endelig liste over kandidater.

Log ind