MENU

Flygtningebørn på banen med kvindelandsholdet

11 flygtningebørn er blandt de 22 indløbsbørn, der løber på banen med det danske kvindelandshold, når de på torsdag åbner EM-kvalifikationen med hjemmekampen mod Moldova på Energi Viborg Arena.

DR_nyhed_500
11 flygtningebørn går på banen sammen med kvindelandsholdet. Foto: Fodboldbilleder.dk/Anders Kjærbye

Der venter en varm modtagelse for 11 flygtningebørn fra publikum, når de torsdag i næste uge løber ind på Energi Viborg Arena – hånd i hånd med det danske kvindelandshold, som åbner EM-kvalifikationen mod Moldova.

De 11 flygtningebørn kommer fra bl.a. Syrien og er blandt de 150 flygtninge, som Viborg Kommune foreløbig har modtaget i år.
Børnenes forældre modtager til daglig til danskundervisning på Viborg Kommunes sprogcenter, mens børnene afhængig af alder integreres i henholdsvis skoler og daginstitutioner.

Viborg Kommunes borgmester, Torsten Nielsen, er også at finde blandt tilskuerne til kvindelandskampen og glæder sig over partnerskabet med DBU – også på dette område:

- Vi har generelt et ønske om at tage godt imod alle flygtninge, der kommer til Viborg Kommune. Her har vi sammen med DBU mulighed for at give nogle flygtningebørn en ekstra god modtagelse og en kæmpestor oplevelse i forbindelse med landskampen. Det, synes jeg, er et rigtig godt tiltag, siger Torsten Nielsen.

Kampen mellem Danmark og Moldova spilles på Energi Viborg Arena torsdag den 22. oktober kl. 19.00. Der er fri entré til kampen.

Billetter skal bookes forud på www.fitdeal.dk.

Kampen kan desuden følges på DR3. 

Log ind