MENU

Folketinget støtter fodboldskoler i udsatte områder

Med en bred politisk aftale har Folketinget sikret Get2Fodboldskolerne i udsatte områder to år frem. DBU’s næstformand roser aftalen.


Get2 Fodboldskolen i BK Union Foto: www.fodboldbilleder.dk

Tirsdag aften blev man i Social- og Indenrigsministeriet enige om at bevillige penge til projekter, der tager hånd om socialt udsatte borgere. Blandt de projekter er Danmarks Idrætforbunds (DIF) Get2Sport, som har til hensigt at støtte idrætten og foreningslivet i de mest udsatte boligområder.

Helt konkret har politikerne i Folketinget tildelt Get2Sport fire millioner kroner om året i to år, og det vækker glæde i fodboldens verden. Med statens bidrag kan DBU, DIF og kommunerne nu fortsætte det gode samarbejde om Get2Fodboldskolerne, og det glæder DBU’s næstformand, Bent Clausen:

”Jeg synes, det er fantastisk, at politikerne bakker op om Get2Sport. I DBU ønsker vi at løfte en del af samfundsansvaret ved at give børn og unge fra udsatte områder de samme oplevelser som mere økonomisk velstillede børn og unge. Med satspuljen har politikerne sikret, at vi kan fortsætte den store indsat med projektet Get2Fodboldskoler,” siger næstformanden.

Cadeau til frivillige

Selvom pengene specifikt går til de udsatte områder, så er de samtidig med til at anerkende idrættens betydning i samfundet, og dermed er det også en anerkendelse til en helt særlig gruppe mennesker, fortæller Bent Clausen:

”Det glæder alle i DBU, at man giver de frivillige den cadeau, de fortjener, og at man belønner deres prisværdige engagement og daglige arbejde i fodboldklubberne,” siger han.

Indsatsen i de udsatte områder blev i 2005 døbt Get2sport, og i 2011 blev Get2Fodboldskolerne oprettet som en del af projektet og har siden været en stor succes i de socialt udsattekvarterer rundt omkring i Danmark.

Læse mere om Get2Fodboldskolerne og Get2Sport


Log ind