Fransk 2-1 sejr på dansk græs

Søndagens venskabskamp mod Frankrig endte med et 1-2 nederlag. To hurtige mål af Olivier Giroud sikrede franskmændene et solidt tag om kampen, og først i kampens tillægstid fik Danmark reduceret til 1-2.

Tekst: Danskfodbold.com - Foto: fodboldbilleder.dk

To gange Giroud på blot seks minutter
Det tog blot franskmændene seks minutter at ødelægge Danmarks håb om et godt resultat mod værterne for næste års EM. Efter fire minutter fik Frankrig deres første skud på mål, Giroud skød, Kasper Schmeichel halvklarede – men bolden trillede over stregen til fransk føring. Blot to minutter senere kom Giroud atter til skud, denne gang klarede Schmeichel, men bolden sprang retur til Giroud – og anden gang sparkede han den sikkert i mål.

Den tidligere franske 2-0 føring gav gæsterne en hel del ro over deres spil, mens Danmark ikke rigtig kunne få gang i det offensive spil. Både Bendtner og Braithwaite forsøgte at komme til chancer, men gang på gang blev de afvist af de franske centerforsvarere – og det lykkedes heller ikke rigtig at komme til indlæg.

Også defensivt var der visse problemer. Martial, Giroud og Griezmann viste gang på gang, at de er angribere på internationalt niveau  – men på trods af flere farlige forsøg fra franskmændene blev der ikke scoret mere i første halvleg.

Sviatchenko reducerede med sent langskud
Fra 2. halvlegs start havde Morten Olsen sat Pierre-Emile Højbjerg på banen, og det gav umiddelbart lidt mere fart i det danske spil. Men franskmændene sad fortsat solidt på opgøret, og derfor fik de lukket ned for mere eller mindre alle offensive danske tiltag.

I løbet af 2. halvleg blev der skiftet kraftigt ud på begge mandskaber, og hos Danmark fik Nicolai Jørgensen, Erik Sviatchenko, Pione Sisto, Yussuf Yurary Poulsen og Jannik Vestergaard alle spilletid efter pausen.

Midt i pausen fik Giroud muligheden for at score hattrick, men helt alene med Kasper Schmeichel misbrugte han chancen. Få minutter efter fik Danmark en næsten lige så stor chance. Nicolai Jørgensen formåede på imponerende vis at spille Yussuf Yurary Poulsen fri, men han måtte se Mandanda redde franskmændene.

I kampens sidste 20 minutter var der ikke de store chancer, og derfor var de fleste af de 18.145 tilskuere nok også indstillet på fransk 2-0 sejr. Men i kampens tillægstid tog Erik Sviatchenko chancen udefra, og med et flot langskud reducerede han til 1-2, kampens slutresultat.

Play-off venter
Tidligere søndag aften vandt Albanien med 3-0 på udebane over Armenien. Det resultat sikrede albanerne 2. pladsen i gruppen efter Portugal, mens Danmark som 3’er i gruppen må gennem et play-off, hvis de skal med til EM 2016 i Frankrig. Lodtrækningen til de to play-off kampe finder sted den 18. oktober. Det første ben i play-off kampene spilles fra den 12. til 14. november, med returkampe fra den 15. til 17. november.

Danmark-Frankrig 1-2 (0-2)
0-1 Olivier Giroud (4’), 0-2 Olivier Giroud (6’), 1-2 Erik Sviatchenko (90’)
18.145 tilskuere i Telia Parken

Den danske startopstilling
Kasper Schmeichel – Lars Jacobsen, Simon Kjær (74’ Erik Sviatchenko), Daniel Agger (86’ Jannik Vestergaard), Riza Durmisi – William Kvist Jørgensen, Jakob Poulsen (46’ Pierre-Emile Højbjerg) – Michael Krohn-Dehli (56’ , Nicolai Jørgensen) – Martin Braithwaite (69’ Pione Sisto), Nicklas Bendtner, Christian Eriksen (61’ Yussuf Yurary Poulsen).

Ikke benyttede spillere: Stephan Andersen, Jonas Lössl, Thomas Delaney, Thomas Kahlenberg, Simon Busk Poulsen, Morten ''Duncan'' Rasmussen, Daniel Wass, Lasse Vibe

Dommerne:
Dommer: Jonas Eriksson (SWE)
Sideliniedommere: Mathias Klasenius (SWE) og Daniel Wärnmark (SWE)
Målliniedommere: Stefan Johannesson (SWE) og Markus Strömbergsson (SWE)
4. dommer: Fredrik Nilsson (SWE)

Statistiske vinkler efter kampen
  • Det var første gang, at Frankrig besejrede Danmark i en landskamp spillet i København. De tre tidligere var endt med to sejre og en uafgjort.
  • Det var første gang, at Danmark stillede med syv spillere i startopstillingen, der alle havde spillet mindst 50 landskampe.
  • Danmark stillede op med den mest rutinerede start-11’er målt på antal spillede landskampe siden juni 2010 (mod Japan ved VM).
  • Danmark havde ikke tidligere været bagud med 0-2 efter seks minutter. Den hidtidige rekord var fra en landskamp mod Sverige i 1963, hvor det stod 0-2 efter syv minutter.
  • Erik Sviatchenko fik med sin reducering til 1-2 sat en stopper for den danske måltørke på i alt 362 minutter.