MENU

Futsal trender over hele landet

En surfervenlig futsalbølge samler til kræfter. De danske haller kan se frem til at blive oversvømmet til vinter. På fire år er antallet af hold steget med mere end 400 procent, og kurven tegner ikke til at knække til den kommende sæson.

1.166 hold deltog i kampen, da den tunge futsalbold var i kamp i landets haller sidste vinter. Det er en stigning på 400 procent i forhold til 2011. Tendensen tyder på at forsætte den kommende sæson.

Det er specielt i de lokale turneringer, som har oplevet en stigning fra de seneste fem år, hvor København er frontrunner. Det seneste år er antallet af drengespillere er fordoblet. DBU København var den første lokalunion til at udbyde futsal som den eneste turneringsform i indefodbold. 

Fra fem til 53 hold på ét år
DBU Lolland-Falster følger som den anden af seks lokalunioner efter og tilbyder fra den kommende sæson ikke længere traditionel indefodbold i børnerækkerne.

”Klubberne er glade for, at vi tager stilling til, om de skal spille indefodbold eller futsal, og vi har ikke modtaget én eneste klage over tiltaget,” fortæller Thomas Bonde, administrationschef, DBU Lolland-Falster.

DBU Lolland-Falster har allerede lukket for tilmeldingen til den kommende futsal-sæson med imponerende 53 hold mod sidste sæsons fem hold.

Når det er sagt har den traditionelle indefodbold stadig et solidt hold i spillerne flere steder i landet. Blandt andet oplever DBU Sjælland, at to ud af tre indefodboldspillere foretrækker den traditionelle version. Indefodbold og futsal udbydes på lige fod på Sjælland, Fyn, Bornholm og i Jylland. 

Vigtig brik i futsal
I traditionel futsal kæmper fem spillere fra hvert hold på en indendørs bane uden bander. Der er løbende og fri udskiftning mellem holdets op mod 14 spillere.

”Det gør, at træneren har enormt stor indflydelse og kan præge kampen i højere grad under kampen, end vi ser det i udendørs,” fortæller Tai Regel Pundik fra DBU’s futsalgruppe og træner for Københavns Futsal og DAI’s kredshold.

I forbindelse med futsalboomet er der flere steder i landet allerede afholdt trænerkurser. Og flere er på vej. Selvom træneren har stor indflydelse på spillet, kan du godt pakke præstationsangsten væk med banderne.

”Futsal er nemt at overføre til udendørs på grund af spillets form. Det gælder også på trænerbænken, hvor du direkte kan kopiere mange af øvelserne til udendørs, ” forklarer futsaltræneren, som er den eneste dansker, der er i gang med UEFA’s B-licens som futsaltræner, og som er instruktør på selvsamme kurser.

Kom på introkursus
En hurtig og nem måde at få et indblik i futsalverdenen, udviklingsmuligheder og få inspiration til øvelser er ved at deltage i et af DBU’s 10 tretimerskurser for den nuværende eller potentielle futsaltræner fordelt over hele landet.

Program:
60 min.:             Velkomst og teoretisk oplæg (teorilokale)
                             - Hvad er det særlige ved futsal?
                             - Hvilke broer kan der bygges til udendørs fodbold?
                             - Hvordan kommer klubben i gang med futsal?

90 min.:             Praktik med medier (hal)
30 min.:             Perspektivering (teorilokale)
                             - Opklarende spørgsmål
                             - Fremtiden for futsal


Læs mere om introkurserne og tilmeld dig:

9. november 2015 - Tjæreborg
10. november 2015 - Aalborg
11. november 2015 - Nexø
14. november 2015 - Herfølge
20. november 2015 - Brøndby
23. november 2015 - København
24. november 2015 - Lolland-Falster - AFLYST
26. november 2015 - Houlkær
29. november 2015 - Odense
5. december 2015 - Vejle

Du skal ikke have nogle forudsætninger for at deltage i kurserne, hvor du udover en masse ny viden og kompetencer får en helt unik futsalbold med hjem, som netop er kommet til salg i Danmark.

En tungere bold og nedlagte bander er den primære forskel på futsal og traditionel indefodbold. Men det ved du formentlig allerede, hvis du er én af de cirka 15.000, som allerede har vist teknikken frem til én eller flere futsalkampe.

I seneste sæson blev der spillet 131 futsalkampe på eliteniveau samt 4.923 kampe på motions- eller amatørniveau.

Se den specielle tunge tekniske futsalbold i aktion.

Læs mere om futsal.

Følg DBU Futsal på Facebook.

Log ind