MENU

Hurtig afklaring af Platini-undersøgelse

DBU-formand kræver hurtig afklaring på undersøgelse af Michel Platini.

Sagen om mulige økonomiske uregelmæssigheder mellem FIFA-præsident Sepp Blatter og UEFA-præsident Michel Platini bør afklares inden for den næste måned. Det fastslår DBU's formand Jesper Møller, der i eftermiddag deltog i et møde hos UEFA med formænd for fodboldorganisationerne i de øvrige medlemslande.

UEFA-medlemmerne var kaldt til møde for at drøfte situationen, efter at UEFA-præsident, Michel Platini, i sidste uge blev suspenderet, fordi han har modtaget to millioner schweizerfranc – cirka 14 millioner kroner – i honorar af FIFA-præsident Sepp Blatter, der blev suspenderet ved samme lejlighed. Michel Platini har appelleret suspensionen og erklæret sig uskyldig, hvilket blev understreget på mødet, hvor UEFA-præsidentens advokat gennemgik hans sag. 

"Jeg gik til mødet for at få nogle svar, og det har jeg fået. Nu vil jeg naturligvis afvente de disciplinære organers behandling af sagen og om, hvorvidt Michel Platini bliver dømt eller frifundet. Jeg håber, at dette er afklaret i løbet af den næste måned, hvorefter jeg vil mødes med mine nordiske kolleger," siger Jesper Møller, der var blandt de ivrigste spørgere til dagens møde. 

De nordiske formænd vil mødes i slutningen af november og drøfte om de sammen kan støtte en kandidat til FIFA-valget. Parterne er enige om kravet til en hurtig afklaring i sagen, så arbejdet med at finde en ny FIFA-præsident kan komme videre. 

"Vi har brug for at komme til bunds i den her sag og få alle fakta frem så hurtigt som muligt, så arbejdet med fodbold i hele verden kan komme videre. Det handler om hele fodboldens omdømme og folkelige opbakning, så det er vigtigt med en snarlig afklaring," forklarer Jesper Møller og fortsætter:

"Samtidig bør vi fastholde afholdelsen af den ekstraordinære FIFA-kongres den 26. februar næste år, så vi kan komme videre med arbejdet med reformer og øget åbenhed i FIFA. Det er og bliver det vigtigste – uanset hvem, der bliver ny præsident," siger DBU’s formand.

Michel Platini meldte allerede i sommer sit kandidatur til at afløse Sepp Blatter som FIFA-præsident. Til dagens møder i UEFA var der ikke stemning for at udpege et alternativt kandidat, hvis Michel Platini bliver kendt skyldig af den igangværende undersøgelse. 

"Jeg havde personligt gerne set, at vi lavede en Plan B med en ekstra kandidat, men jeg må respektere, at hovedparten af mine kolleger foreløbig ønsker at afvente sagens forløb," siger Jesper Møller.

Log ind