MENU

Hvilken type header er du?

Bare fordi du er forsvarsspiller, betyder det ikke, at du ikke kan smide et lod i puljen om topscorertitlen. Det beviser 15-årige Illirjon Kalludra, som er et giftigt våben for sit hold på standardsituationer.

Ifølge den anerkendte fodboldekspert Jonathan Wilson skal der tre elementer til for at blive en målfarlig header. Du skal være høj, god til at hoppe og have en god teknik.

Med hjælp fra U21-træner Niels Frederiksen har vi forsøgt at komme med et umiddelbart bud på, hvor nogle af landets mest målfarlige headere indplacerer sig i Wilsons model.

Det skal dog nævnes, at landstræneren savner duelstyrke, vildskab og klogskab i modellen.

”Vi kan jo ikke komme udenom spillere som Bjørn Paulsen og Morten Duncan, som er farlige på grund af deres vildskab i feltet. Duncan er en spiller, som kaster sig frem i bolden, også selvom den er en meter over jorden. Han har vindermentalitet, er først på bolden og svær at holde tilbage. Men han er altså også svær at placere i modellen,” fortæller Niels Frederiksen.

Kan du placere dig selv, dine holdkammerater eller dine favoritspillere i modellen?

Du kan læse mere om Jonathan Wilsons teori her.

Ungdomsspiller viser imponerende styrke i hovedspil

Det er ikke altid den bedste taktik, at de skarpeste spillere skal øverst på magnettavlen i omklædningsrummet. Det har Randers Freja, testet på én af deres ungdomsspillere.

”Det er lidt af et eventyr.”

Sådan beskriver Lasse Fisker, tidligere U15-træner i Randers Freja Illirjon Kalludras rejse fra Mesterrække til måltyv på eliteholdet.

På grund af et par skader blev der pludselig en ledig plads i midterforsvaret på U15 Eliteholdet i Randers, og ungdomstræneren måtte søge hjælp fra talenterne på B-holdet.

”Vi manglede vinderinstinkt. Det så jeg hos én af spillerne på vores næstbedste hold. Han var dedikeret, koncentreret og ikke beskeden, selvom det hed 2. holdsfodbold,” fortæller Lasse Fisker.

Illirjon Kalludra fik chancen på 1. holdet og greb den med fem mål i 11 kampe som forsvarsspiller på U15-holdet i foråret og fem mål i otte kampe på U16 i efteråret.

”Der er lige fem centimeter mere på højden end gennemsnittet af spillerne, hvilket gør Illirjon ekstremt god i luftrummet, og så er han god mand-mand,” fortæller Søren Milde, U16-træner i Randers Freja.

”Vi har forsøgt med Illirjon som angriber i 2-3 kampe, men han har faktisk scoret langt de fleste af sine mål som midtstopper,” lyder Lasse Fiskers forklaring på, hvorfor den målfarlige forsvarsspiller ikke er blevet rykket op som angriber.

”Fra midterforsvaret kan jeg se hele banen foran mig og hjælpe med at dirigere mine medspillere. Og så mangler teknikken nok også lidt til angriberposten,” erkender den hårdtarbejdende forsvarsspiller selv.

Illirjon Kalludra har sine rødder i Kosovo, men er født i Danmark.

Har du en god historie fra din klub? Så tip os ved at sende en mail med information og kontaktoplysninger på tip@dbu.dk

Log ind