MENU

Ingen karantænepoint til Jonas Damborg

KENDELSE: Jonas Damborg, Hobro IK, får karantænepoint nulstillet efter fejlkendelse i kampen mod Hobro IK, mens advarslerne til holdkammeraterne Mads Justesen og Thomas Hansen fastholdes. Udvisningen af Lyngby BK­-spilleren, Dennis Sørensen fastholdes ligeledes i kampen mellem Lyngby BK og Esbjerg fB i DBU Pokalen.Jonas Damborg får ikke karantænepoint som følge af den advarsel han modtog i forbindelse med kampen mellem Hobro IK og Esbjerg fB. Foto: www.fodboldbilleder.dkJonas Damborg, Hobro IK, får ingen karantænepoint som følge af den advarsel, han modtog for hånd på bolden i de sidste minutter af mandagens ALKA Superligakamp mod Esbjerg fB på DS Arena i Hobro. Det blev afgjort af Fodboldens Disciplinærinstans torsdag.

Efter kampen har Hobro IK i henhold til de disciplinære bestemmelser gjort indsigelse mod advarslen, og forelagt den skriftlige henvendelse og helt nye TV-billedere fra Hobro IK. Kampens dommer, Dennis Mogensen, har efterfølgende erklæret sig enig i, at den tildelte advarsel til Jonas Damborg ikke skulle være givet. Dommer Dennis Mogensen har efter at have set de nye TV-billeder sagt: ”Havde jeg set situationen sådan i mandags, så ville jeg ikke have dømt straffespark. Det vil derfor være uretfærdigt Jonas Damborg tillige skal straffes med advarsel.”

Samtidig gjorde Hobro IK indsigelser mod de advarsler Mads Justesen og Thomas Hansen fik for efterfølgende protester i forbindelse med det tilkendte straffespark til Esbjerg. Disse advarsler fastholdes, idet protester en sådan karakter ikke er tilladt ifølge fodboldloven.

Du kan finde den fulde kendelse for sagen fra Hobro IK-Esbjerg fB her.

Efter 4. rundekampen i DBU Pokalkampen mod Esbjerg fB har Lyngby BK ligeledes gjort indsigelse over udvisningen til Dennis Sørensen.

Udskiftede Dennis Sørensen modtog i kampens 85. minut et direkte rødt kort for brug af upassende sprogbrug mod kampens en linjedommer.  Foreholdt indsigelsen har kampens dommer Anders Poulsen ikke fundet anledning til at ændre forklaring, og derfor fastholdes udvisningen.

Med henvisning til de disciplinære bestemmelser 1i) 1d kan Fodboldens Disciplinærinstans forhøje eller nedsætte karantænepoint for en forseelse, der medfører advarsel.

Kendelsen vedrørende Lyngby BK-Esbjerg fB finder du her.

Log ind