Knebent nederlag til Sverige

Tilskuerrekord og intens tænding. Naboopgøret mellem Sverige og Danmark havde alt dét, som et naboopgør skal have. Blot en skam, at vinderen skulle findes på den anden side af Øresund.

Sve_Dan_maal_500
Den svenske målscorer Caroline Seger. Foto: Fodboldbilleder.dk

Der var ærkerivalirisering i luften fra spillernes første skridt på banen. Selv nationalmelodierne blev opvist med en stor ærefrygt og respekt. Og fra dommerens første fløjt var kampens alvor tydelig. Der var langt mere end vigtige EM-point på spil.

50-50

Stor nervøsitet hos begge mandskaber første til to nær-hundredprocents chancer inden for de første fire minutter. Hos danskerne var Katrine Veje tæt på at få ram på en bold tæt ved Sveriges keeper og i den anden ende af banen viste Stina Lykke i det danske mål stor sikkerhed efter et svensk forsøg.

Nadia Nadim satte efter ni minutter en venstre fod på en løs bold, som desværre røg centimeter ved siden af det blågule mål. Den pludselige løse bold i feltet var langt fra den eneste af sin slags i begyndelsen af første halvleg, der bar præg af nervøsitet hos begge mandskaber. Mange bolde endte på den forkerte side af linjerne og knap så mange blev på fødderne af de rigtige spillere. Det betød, at kampen bølgede frem og tilbage med en boldbesiddelse på noget nær 50-50.

Svensk overtag

Som kampen skred frem blev trykket mod Danmarks mål større, og det førte til halvlegens største chance med bare fem minutter tilbage af halvlegen. En svensk frontløber slap fri fra den danske bagerste kæde og kun Stina Lykkes hurtige reaktionsevner en svensk føring fra at være en realitet.

Et minut før pause var Sverige igen ved at gøre det onde ved danskerne, da Sofia Jakobsen satte en bold på overlæggeren. Men måltavlen forbliver som den startede indtil pausefløjtet.

2. halvleg startede som en noget rodet affære med svenskerne som den førende spilskaber. Efter 60 minutters spil gav det svenske pres pote, da nummer 17 fra det svenske mandskab, Caroline Seger, frækt satte en hård inderside ind mellem benene på Stina Lykke i det danske mål. 1-0 til svenskerne.

Den svenske scoring tog luften ud af Danmark så vel som kampen. De danske kvinder havde svært ved at trænge igennem den svenske defensiv, der anført af Linda Sembrant stod massivt om den forreste danske kæde.

Dansk comeback – næsten

Rutine blev skiftet ud med rutine efter 70 minutter, hvor Mariann Gajhede måtte forlade banen til fordel for Johanna Rasmussen. Samtidig med en synlig større intern gejst på alle pladser førte det til pænere spil mellem de danske kæder og flere chancer mod det svenske mål.

Men i sidste ende kunne de 11.241 tilskuere se hjemmeholdet snuppe en smal sejr over Danmark. Tilskuerrekord for en kvalifikationskamp på Gamla Ullevi Stadion og god fight gjorde det hele til en speciel aften i Göteborg, selvom pointene ikke kom med hjem over Øresund.

Du kan se den fulde kamprapport på UEFA´s hjemmeside her.