MENU

Mange vil følge kvindelandsholdet

Mere end 11.000 tilskuere vil se nabobraget, når det danske kvindelandshold i aften gæster Gamla Ullevi Stadion i Sverige i holdets anden kamp i EM-kvalifikationen. Samtidig er seertallet fra kampen mod Moldova torsdag offentliggjort.

Nadia_500
Landsholdet møder i aften Sverige på udebane. Foto: Fodboldbilleder.dk

Det danske kvindelandshold har påbegyndt rejsen mod EM i overlegen stil, da de torsdag satte Moldova på plads med en 4-0 sejr på hjemmebanen i Viborg. Kampen blev vist på DR3, så udover de 3303 tilskuere på Energi Viborg Arena, kunne gennemsnitligt 66.000 danskere følge med i de danske kvinders fodboldopvisning. Holdet er efterfølgende rejst mod Sverige, hvor Nordens på papiret stærkeste kvindemandskab i aften venter i kampen om flere vigtige EM-point.

Gamla Ullevi Stadion danner rammen om nabobraget, og de to mandskaber kan se frem til en glødende kulisse. Over 11.000 af de i alt 12.400 tilgængelige sæder er indtil videre besat, og det glæder den danske landsholdsanfører, Line Røddik.

”Tilskuerne på lægterne har altid kæmpe betydning for en kamp. Det bliver jo kun endnu sjovere, når det er vores egne fans som mod Moldova i Viborg, men det her er et skridt i den rigtige retning for udviklingen af kvindefodbolden generelt,” fortæller Line Røddik.

Dee svenske fans er med til at sætte fokus på, hvor stort potentiale, der er i kvindefoldbolden i Sverige. Et potentiale, der gerne med tiden skulle adopteres til Danmark også. Det siger Katja Moesgaard, kommerciel direktør i DBU A/S.

”Den rejse vi i DBU er i gang med for at få mere fokus på kvindefodbolden handler i høj grad om at skabe et kendskab til spillerne, så befolkningen kan relatere til dem. På den måde udbygges opmærksomheden omkring holdet og tiltrækker flere tilskuere til kampene. Vi skal skabe en bevægelse, der fokuserer på de positive værdier, som kvindelandsholdet repræsenterer samt øge eksponeringen. Så vi skal nok nå svenskernes niveau!” udtaler Katja Moesgaard.

Hvis alle tilskuere gør brug af deres billet, vil kvindelandskampen blive den bedst besøgte for det danske hold i fem år – kun overgået af EM-åbningskampen i Göteborg i 2013. Her overværede 16.128 tilskuere Danmark og Sverige dele point efter en 1-1-kamp.

Kampen kan opleves på DR3 fra klokken 18.45. 


Log ind