MENU

Serieklubben Rishøj håber på stærkeste opstilling hos AGF

I morgen aften skal Rishøj Boldklub møde AGF i DBU Pokalens 4. runde. Serieklubben Rishøj Boldklub ser frem til den tv-transmitterede kamp med lige dele spænding og nervøsitet, og de håber på, at AGF stiller med deres bedste spillere.


AGF skal i tirsdagens pokalkamp forsøge at sejre mod Rishøj Boldklub Foto: www.fodboldbilleder.dk
I 4. runde af DBU Pokalen skal serieklubben Rishøj Boldklub møde superligaklubben AGF. Men selvom det umiddelbart ligner et opgør med David mod Goliat, så har klubben fra det nordlige Køge måske en lille trumf i ærmet.
 
I truppen finder man nemlig den tidligere superligaspiller Morten Avnskjold (36), der nåede tæt på 100 superligakampe for Herfølge Boldklub og SønderjyskE. Morten Avnskjold ved af egen bitter erfaring, at det kan lade sig gøre at slå et på papiret langt stærkere hold.

Som SønderjyskE-spiller var han selv med til at tabe 0 - 1 til 2. divisionsklubben Holbæk B&I i DBU Pokalens 3. runde i 2008-2009. 

"Vi pressede hele tiden på, men de kæmpede hårdt og stod godt defensivt. Der kan jeg drage den parallel, at det kan lade sig gøre - selvom den slags overraskelser er sjældne. Vi kan håbe på, at de undervurderer os," siger Morten Avnskjold, der både er aktiv spiller og sportschef i Rishøj Boldklub. 

En stor oplevelse for de unge
Men det er ikke første gang, at Rishøj Boldklub har trukket et af de store navne i DBU Pokalen. I 2012 fik klubben besøg af de FC Midtjylland, der vandt 1 – 0 over de hårdt kæmpende østsjællændere. Besøget var en stor oplevelse for klubben godt 500 fodboldspillere, og det glæder derfor klubbens formand Martin Grebak, at man igen har trukket et af de store navne i DBU Pokalen.

"For spillerne og klubben bliver det en stor oplevelse at møde så stort et hold. Det bliver også stort for de unge drenge, at deres venner og familie pludselig kan se dem på tv," siger Martin Grebak.

Kampen mellem AGF og Rishøj Boldklub bliver vist på TV3 Sport 1 tirsdag 27. oktober med kampstart klokken 18.15. Under normale omstændigheder skulle kampen have været spillet på Rishøj Stadion, men da en TV-transmission sætter særlige krav til lys og anlæg, så måtte kampen flyttes til Tingbjerg IP. 

Flytningen ærgrer naturligvis klubbens formand, der dog alligevel håber, at klubbens tilhængere vil bakke op om holdet ved at tage turen til Tingbjerg. Sportschef Morten Avnskjold håber på, at AGF stiller med deres bedste spillere til kampen.

"Jeg håber, at Morten Wieghorst (AGF’s træner red.) stiller med de bedste spillere og ikke reserverne, så vores spillere får en chance for at se, hvor gode de er i forhold til AGF’s professionelle spillere," siger Morten Avnskjold.  

Motivation er ikke et problem
Der er langt fra hverdagen i Danmarksserien til et tv-transmitteret opgør mod AGF. Rishøjs træner Thomas Skov anerkender, at nervøsiteten kan komme til at spille ind hos især de yngre spillere. Derfor vil han i sin træning de kommende dage have fokus på, at spillerne skal gøre deres bedste og nyde, at de skal møde et hold fra øverste hylde i Danmark.

"Selvfølgelig har vi et ungt hold, og der vil nok være nogle, der bliver lidt nervøse over modstanderne, og det at der et tv på, men det vigtigste er, at vi skal ud at have en god oplevelse," siger Thomas Skov og tilføjer, at motivationen ikke fejler noget hos spillerne.

"Jeg behøver slet ikke motivere dem, det giver helt sig selv. Det bliver en sjov og spændende kamp, som vi bare skal nyde og gøre det så godt som muligt," siger Thomas Skov.

Rishøj Boldklub spillede i weekenden 2-2 mod rækkens nr. 1 FC Sydvest 05 Tønder i Danmarksseriens pulje 2, og ligger i øjeblikket lige over nedrykningsstregen. AGF tabte i weekenden 3 – 1 til Hobro og ligger lige nu på 8. pladsen i Superligaen. Rishøj Boldklub tager imod AGF på Tingbjerg IP 27. oktober klokken 18.15. Kampen vises live på TV3 Sport 1.
 
Fakta

Rishøj Boldklub i DBU Pokalen

1. runde: LUIF (LFS) – Rishøj (DS)                                          0 - 2
2. runde: Rishøj (DS) – BSV (DS)                                             2 – 0
3. runde: Rishøj (DS) – Brønshøj (Kanal Sport Divisionen)        3 - 1


AGF i DBU Pokalen

2. runde: Kjellerup – AGF                                                           1 - 8
3. runde: Silkeborg IF – AGF                                                      0 – 1
Log ind