U17 er puljevinder efter sejr over Ungarn

U17-pigerne gjorde torsdag rent bord i Ungarn, da de fortjent vandt 1-0 over et defensivt ungarsk mandskab. Dermed ender Danmark som puljevinder og sikrer sig plads til Eliterunden i foråret.

U17-landsholdet ender som puljevinder efter sejr over Ungarn Foto: DBU Kommunikation

Dagens puljefinale mellem Ungarn og Danmark var rykket frem til kl.11.00 og flyttet til et andet stadion grundet store mængder vand på den oprindelige kampbane. Dette påvirkede dog ikke de danske spillere, der lagde et stort tryk på Ungarn fra kampens start. Danmark forsøgte at kombinere sig igennem den ungarske defensiv, men et meget kompakt forsvar gjorde det vanskeligt for de danske piger.

Danmark havde igennem turneringen vist sig farlige på dødbolde, hvilket de også var i dagens kamp, da Mille Gejl efter 15 minutter sparkede bolden i kassen direkte på frispark uden chance for den ungarske keeper.

Det var spil til et mål igennem hele 1. første halvleg, og Ungarn stod langt tilbage og havde kun til hensigt at sparke bolden væk. Danmark havde flere gode muligheder, men de formåede ikke at udbygge føringen.

Danmark fortsatte det aggressive spil i 2. halvleg, men de manglede skarphed i de afgørende situationer. De danske piger havde fuld kontrol kampen igennem mod et Ungarsk hold, der ikke ville frem på banen.

Med sejren vandt Danmark puljen foran Ungarn, Wales og Israel. Danmark og Ungarn sikrede sig dermed en billet til forårets Eliterunde. Hvem Danmark her skal møde afgøres ved lodtrækningen den 13. november i Nyon i Schweiz.

Se mål, chancer og reaktioner fra dagens kamp på Facebook ”Kvindernes fodboldlandshold” torsdag aften.