U17-pigerne er klar til Eliterunden

Mandag eftermiddag sikrede Danmark sig en plads i forårets eliterunde ved at besejre Wales med 3-0 i den anden kamp ved kvalifikationsrunden i Ungarn.

U17-landsholdet før kampen mod Wales Foto: DBU Kommunikation

Dagens kamp lignede meget kampen mod Israel – Danmark dominerede fra start til slut og skabte mange store chancer, mens Wales i store dele af kampen lod sig falde langt tilbage på banen.

De danske piger lagde stærkt fra start med to kæmpe chancer indenfor de første 3 minutter, men afslutningerne var for uskarpe. Wales havde en enkelt stor chance i 1. halvleg, da de skød bolden på overliggeren direkte på frispark. Danmark fortsatte med at skabe store scoringschancer, men pigerne måtte gå til pause uden scoringer.

Efter blot 3 minutter i 2. halvleg kom forløsningen – Solveig Andersen bragte Danmark i front. Pigerne spillede sig fortsat frem til flere kæmpe chancer, men fik ikke sparket bolden det sidste stykke ind over stregen.

Efter 64 minutter fik Danmark frispark i højre side - Sofia Svava sparkede bolden ind i feltet, hvor Frida Petersen fulgte op på en retur fra keeperen og gjorde det dermed til 2-0. Wales blev aldrig rigtig farlige og Solveig kunne i de døende sekunder gøre det til slutresultatet 3-0.

Landstræner, Danny Jung, kunne efter kampen glæde sig over kvalifikationen til Eliterunde:

”Jeg er stolt over, at vi nu er kvalificerede til Eliterunden. Der var igen i dag klasseforskel på de to hold, overvægt af chancer til os og igen manglende udnyttelse af de store chancer. Udover resultatet havde vi mest fokus på pigernes præstationer individuelt og som hold, og det er der ikke en finger at sætte på. Vi skal arbejde videre på træningsbanen og blive bedre til at finde løsninger mod et kompakt forsvar og udnytte vores store chancer,” sagde Danny Jung efter sejren.

Der venter nu pigerne to hviledage inden puljefinalen mod Ungarn på torsdag. Du kan følge de danske piger på Facebook på ”Kvindernes Fodboldlandshold” og på Snapchat ”dbufodboldpiger".