MENU

Vejen til Frankrig går via Sverige

Landstræner Morten Olsen og resten af fodbolddanmark fik søndag formiddag sat navn på den playoff-modstander, Danmark skal besejre for at komme til EM i Frankrig. Og det blev en gammel nordisk kending…

Danmark mødte sidste Sverige i maj 2014 ved DBU's 125 års jubilæumskamp. Nu mødes de to nationer igen - denne gang i kampen om en EM-billet. Foto: www.fodboldbilleder.dk


To bowler med i alt otte lande havde den fulde opmærksomhed fra både de tilstedeværende i Auditorium Lennart Johansson i UEFA’s hovedkvarter i Nyon og foran tv- og computerskærme rundt om i Europa.

Dagens lodtrækning var nemlig ventet med spænding - og blot ca. 10 minutter senere var det det hele så afgjort. Præcis klokken 11.30 blev Danmarks kommende playoff-modstander fundet.

Og det blev, som mange fans på begge sider af Sundet nok også håbede på, nemlig Sverige.

En modstander, Danmark kender særdeles godt og har mødt 103 gange før. Danmark åbner ude den 14. november mod Sverige på Friends Arena kl. 20.45 og slutter af hjemme i Telia Parken den 17. november 20.45.

Også landstræner Morten Olsen var klar foran computerskærmen i Belgien og havde umiddelbart følgende kommentarer til lodtrækningen.

”Det ærgrer mig da lidt, at vi skal møde Sverige, da Island allerede har kvalificeret sig, og vi kunne have både Norge, Sverig eog Danmarkk. Men når det er sagt, så glæder det mig, at vi har mulighed for at kunne afgøre det på hjemmebane i returkampen foran vores fantastiske publikum. Vi har gode erfaringer med at slutte af på hjemmebane – og det bliver jo en fantastisk ramme, som det altid er, når vi møder Sverige!” siger Morten Olsen, der dog ikke mener, det bliver nemt for Danmark at komme til EM:

”Vi skal håbe på at lave et godt resultat i den første kamp – og det bliver ikke nemt. Selv om vi statistisk set har haft et godt tag på Sverige, så er det to enormt vigtige kampe, som har deres helt eget liv. Det er mere end prestige – det handler om en slutrunde. Det er to hold, der skal ud og revanchere den missede direkte kvalifikation,” siger Olsen, der samtidig ser frem til det også uden for banen:

”Ja, det er jo altid sjovt, når vi møder hinanden. Der er altid masser af lir uden for banen hos alle fans og medier. Så både på og uden for banen vil der være kamp. Men vi har et fantastisk publikum - de har hjulpet os i svære momenter. Det er publikum og os, der skal slå Sverige!” understreger Morten Olsen, der på det uundgåelige spørgsmål, om vi skal frygte Sveriges bedste spiller, svarer:

”Han er en rigtig stor spiller, så ham skal vi selvfølgelig holde øje med. Der er ikke mange af Zlatans typer tilbage i moderne fodbold. Måske lige en Robert Lewandowski, der er den dybe angriber, som scorer mange mål. Det er værd at bemærke, at Zlatan har scoret otte mål i EM-kvalifikationen. Det er rigtig mange,” slutter Morten Olsen

Billetsalg

Billetsalget til playoffkampen i Telia Parken giver forkøbsret til vores mest loyale fansSalget er opdelt i tre forskellige faser for at sikre de mest loyale fans billetter til den altafgørende hjemmekamp.

  1. Tirsdag den 20. oktober fra kl. 9.00-23.59 er der forsalg for sæsonkortholdere, fans med fastplads og hattrick-billetter samt fanklubmedlemmer. Hvis du er en af dem, så modtager du en mail med et link til billetkøb
  2. Onsdag den 21.oktober fra kl. 9.00-23.59 er der forsalg for alle de fans, der har købt billet til en eller flere af Danmarks kampe i EM-kvalifikationen (inkl. Danmark-Frankrig)
  3. Torsdag den 22. oktober kl. 9.00 starter det officielle billetsalg på billetsalg.dbu.dk til de billetter, der er tilbage efter forsalgsrunderne

Vil du være sikker på at få en billet?

Vi oplever allerede en enorm interesse for kampen og kan derfor ikke garantere, at der kommer billetter i offentligt salg. Hvis du vil sikre dig en billet, kan du heldigvis stadig nå at blive medlem af Landsholdets Fanklub og dermed få et helt døgns forkøbsret.

Se pris og meld dig ind her.Billetsalget til kampen i Stockholm er ikke fastlagt endnu. Følg med på dbu.dk. 

Log ind