MENU

Dansk fodboldeksport til Rumænien

Dansk bacon og design har længe stået øverst på de mest populære eksportvarer til udlandet. Nu kommer fodbold også på listen, når DBU og den rumænske fodbold-organisation, FRF, tirsdag indgår den første internationale partnerskabsaftale omkring fodboldaktiviteter mellem de to lande.

’Fodbold Fitness’ lyder godt nok ikke rumænsk, men det danske fodboldprojekt bliver alligevel allerede fra i dag et nyt ord i det rumænske ordforråd. Det sker officielt, efter at DBU’s formand Jesper Møller på vegne af DBU på et pressemøde netop afholdt i Bukarest har indgået DBU’s første internationale partnerskabsaftale omkring eksport af fodboldaktiviteter:
 
Formålet med den nye aftale er at skabe videndeling på tværs af kulturer og landegrænser og ikke mindst give danske fodboldaktiviteter som eksempelvis Fodbold Fitness og redskaberne i antimobbe-projektet, Klubfidusen, et mere internationalt liv til glæde også for rumænske fodboldklubber. På samme måde kan dansk fodbold ligeledes blive inspireret af aktiviteter fra det rumænske fodboldliv.

Det er i hvert fald målet i en ny aftale mellem DBU og FRF, der på pressemødet var repræsenteret ved forbundets præsident, Razvan Burleanu.
 
”Fodbold kan bidrage med at løse samfundets udfordringer inden for sundhed, integration og læring i skolen. Det gælder både i Danmark og i andre lande. Derfor er vi glade for at kunne indgå den første af en række internationale samarbejdsaftaler, der både skal udbrede danske fodboldaktiviteter og sikre inspiration til fortsat udvikling af dansk fodbold,” siger Jesper Møller. 
 
Ud over Fodbold Fitness, trivsel i børnefodbold, og andre danske græsrodsaktiviteter er tanken at den nye aftale også vil inkludere afholdelsen af flere græsrods-events på rumænsk jord, samt at sikre videndeling også når det kommer til uddannelse og IT-værktøjer, der kan hjælpe udviklingen af rumænsk fodbold.
 
DBU forventer allerede i 2015 at indgå flere internationale partnerskaber som led i unionens internationale strategi.Log ind