Deja-vu for U18-landsholdet

Det mindede rigtig meget om den første kamp i tirsdags. Danmark var foran ved pausen, men måtte alligevel se sig slået til sidst. En tidlig 2-0 føring blev ikke forsvaret, og Schweiz endte med at vinde 4-3.

Efter et knebent 2-1 nederlag i tirsdags, så var U18-landsholdet torsdag på jagt efter revanche mod Schweiz. De stærke værter fik sig en slem overraskelse, da de tidligt i kampen kom bagud 2-0. Men i løbet af kampen, og især i slutningen af 2. halvleg viste de klassen og udnyttede sløset dansk forsvarsspil.

Danskerne kom rigtig fint i gang med kampen. Allerede efter fire minutter opsnappede midtbanespiller Oliver Kjærgaard en bold fra det schweiziske forsvar, og han scorede sikkert alene med målmanden.

Danskerne pressede på og var i starten af kampen Schweiz overlegne. Dette udmøntede sig i flere chancer, og i det 14. minut kom også mål nummer to til Danmark, da angriber Jakob Johansson resolut sparkede kuglen i kassen efter fint småspil i feltet. 2-0 til Danmark - og Schweiz virkede rystede.

Desværre gik der ikke længe, før Danmark lukkede Schweiz ind i kampen igen. Målmand Oscar Hedvall begik straffespark, og denne mulighed udnyttede Schweiz efterfølgende sikkert. Ærgerligt, da Danmark ellers sad på begivenhederne indtil da. Danmark fik dog styr på det igen, og 2-1 føringen blev holdt frem til pausen.

I pausen blev der snakket om, at man ikke måtte begå de samme fejl fra i tirsdags. Man skulle være klar til presset og ikke dumme sig fra start efter pausen. Men det var desværre præcis det, som skete kort tid efter, at dommeren havde fløjtet op igen. Schweiz udlignede til 2-2 i det 47. minut, og dermed var det status quo.

Herefter var kampen meget lige. Der var sporadiske chancer i begge ender af banen. Men i det 81. minut trådte indstiftede Jacob Bruun Larsen frem til et frispark, og på flotteste vis satte han bolden op i målhjørnet – helt uden chance for den schweiziske keeper. 3-2 og Danmark troede nu for alvor på sejren!

Men men men…! Hvis de danske spillere troede, at de nu have vundet, så fik piben hurtigt en anden lyd. Schweiz slog nu til på den mest grusomme måde. På to mål i de sidste fem minutter udnyttede Schweiz, at danskerne bestemt ikke så imponerende ud rent forsvarsmæssigt. Danskerne havde nærmest ikke fået armene ned efter 3-2 scoringen, da man pludselig var bagud 4-3. En stilling som danskerne ikke kunne slå tilbage på, og dermed kunne Schweiz for anden gang juble over en kneben sejr efter en meget lige kamp.

U18-landsholdet tabte dermed begge ugens venskabskampe mod Schweiz med et mål. Næste aktivitet for holdet er d. 27 – 28. oktober, hvor holdet er samlet til en træningssamling i Tilst.

Du kan se statistik fra kampen her.

Hør derudover cheftræner Henrik Clausens kommentar efter kampen på DBU’s Facebookside for ungdomslandsholdene.