Den onde ånd sejrede igen

Det danske kvindelandshold kunne ikke stille meget op mod et velspillende schweizisk mandskab, der satte sig hårdt på kampen i de første minutter af aftenens venskabskamp – og aldrig gav slip igen.

Stærk dansk offensiv til start mod Schweiz. Foto: DBU

På papiret en stærk og offensiv dansk start-ellever, der trådte på banen på Tissot Arena, men de danske kvinder fik en hård medgang på det schweiziske græs fra kampens start.

Scweizerne, der tidligere har voldet danskerne problemer i tidligere VM-kvalifikationsrunder, pressede på fra starten i hjemmebanevant stil, og efter kun syv minutter resulterede det i en scoring af Ana Maria Crnogorcevic. 1-0 til Schweiz.

Danskerne fik ikke meget mere tag i de schweiziske kvinder, der med flot spil over midtbanen kom tættere på Danmarks mål end hvad der er godt for nerverne. Det hårde schweiziske slid endte efter tyve minutters spil med et uheldigt selvmål af Danmarks nummer 5, Simone Boye Sørensen. 2-0 til hjemmebaneholdet.

Et fornuftigt dansk spil blev desværre brat afbrudt af en grim skulderskade til Danmarks nummer 6, Mariann Gajhede. Med Gajhede til behandling var det danske forsvar i ubalance, og det blev hurtigt udnyttet af modstanderne fra Schweiz. Et flot opspil og en endnu flottere afslutning af schweizernes nummer 10, Ramona Bachman, overlod ikke mange chancer til Danmarks keeper Stina Lykke Petersen, der kunne se bolden gå ind til en tre-målsføring til modstanderne efter kun 37 minutters spil.

Første halvleg sluttede uden flere scoringer og pausen gav landstræner Nils Nielsen chancen for at omstille – og formatere – det danske mandskab.

Begge landstrænere gjorde brug af fordelen ved venskabskampe og skiftede ud på flere pladser efter pausen. De nye formationer gav mere spil på den schweiziske del af banen og det udnyttede danskerne til at spille sig frem til målchancer. Et frispark fra banens venstre side udmundede sig i et perfekt hovedstød fra Danmarks netop indskiftede Stine Larsen. 3-1 efter 49 minutter.

Den danske scoring gav mere ligevægt i spillet og gode chancer i begge ender gjorde anden halvleg til en spændende affære.

Efter 82 minutter var det desværre den schweiziske offensiv, der endte med at få noget ud af anstrengelserne. Et indlæg fra venstre side endte foran en fri schweizisk Ana Maria Crnogorcevic, der let kunne sætte en fod på bolden. 4-1.

Et stærkt målmandsspil fra den schweiziske keeper afholdte den danske offensiv fra at reducere yderligere, og kampen endte med et nederlag til Danmark på 1-4.

Landstræner Nils Nielsen ser plads til forbedring frem mod EM-kvalifikationskampene i oktober.

”Det er helt fortjent at Schweiz ikke bare vinder, men vinder stort. Vi skal tilbage og have noget vilje og noget fart ind i holdet til de to kampe, der kommer nu her," sagde Nils Nielsen efter kampen.

Du kan se hele interviewet med Nils Nielsen på Facebook.

Danmark møder Moldova på hjemmebane i den første EM-kvalifikationskamp den 22. oktober på Viborg Stadion. Følg med på Facebook-siden for mere information om kampen.