MENU

Flygtningebørn hånd i hånd med landsholdet

22 drenge og piger skal gå på banen med de danske og franske landsholdsspillere den 11. oktober i Telia Parken - heriblandt ni flygtningebørn.


22 drenge og piger - heriblandt ni flygtningebørn - kan se frem til at stå med landsholdsspillerne på banen under nationalmelodien. Foto: fodboldbilleder.dk

Siden den 6. september har ca. 2.000 flygtninge valgt at søge asyl i Danmark. Omkring 600 af dem er børn og unge under 18 år, og ud af de 600 er ca. 200 flygtet alene uden deres forældre. 

I samarbejde med Røde Kors har DBU inviteret ni flygtningebørn til at gå på banen med de danske og franske spillere, når de to hold mødes den 11. oktober i Telia Parken.

”Det er utrolig dejligt, at DBU med denne fine invitation anerkender de mennesker, der søger asyl i Danmark. Det bliver en fantastisk oplevelse for børnene at følge spillerne ind til kampen. En af vores allervigtigste opgaver er at give børnene en meningsfuld og tryg hverdag efter et hårdt liv på flugt. De her børn og deres familier får forhåbentlig en oplevelse for livet og føler sig godt taget imod," siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors og fortsætter:

”Der findes næsten ikke noget mere dansk end en landskamp, og at DBU her inviterer indenfor er endnu et udtryk for den medmenneskelig, vi i Røde Kors oplever, Danmark strømmer over med i disse dage.”

Børnene får en oplevelse ud over det sædvanlige, der bringer dem helt tæt på spillerne. Allerførst kommer de til at se opvarmningen fra nærmeste hold på sidelinjen, inden de tager opstilling i spillertunnellen sammen med de to landshold. Herefter går de på banen med spillerne og er med, når hele Parken rejser sig for at synge nationalmelodien. 

De øvrige 13 drenge og piger, som skal med på banen, har vundet den store oplevelse via Landsholdets Fanklub eller Sportsmaster. 

Hvis du vil støtte op om Røde Kors’ arbejde, kan du melde dig som indsamler til landsindsamlingen den 4. oktober her. 

Log ind