MENU

Nordjysk fortids-trio skal få Danmark til EM

Tre af U19-landsholdets spillere har en særlig fortid sammen – en fortid, der måske kan bringe det danske U19-landshold tættere på EM, når de i disse dage kæmper om at kvalificere sig til EM i Slovakiet næste år.


Laura Frank, Caroline Møller og Tanja Hymøller til EM-kval i Hviderusland. Foto: DBU Kommunikation

Året er 2008. De to nordjyske klubber Hobro IK og Valsgård IF beslutter at samarbejde og danner klubben VH08. Syv år senere har VH08 tre spillere på Danmarks U19 kvindelandshold.

Laura Frank, Tanja Hymøller og Caroline Møller er de tre spillere, der netop spillede sammen for få år siden, og dét kendskab bidrog muligvis i tirsdagens sejr over Hviderusland i kvalifikationens første kamp.

”Vi står sammen på en anden måde, og vi er gode til at motivere hinanden, fordi vi kender hinanden, og så ved vi også, hvad hinanden er gode til,” fortæller Laura Frank, mens Tanja Hymøller supplerer:

”Man ved jo også, hvor hinanden er på banen, og jeg ved, hvordan Laura og Caroline reagerer i pressede situationer,” siger hun.

I dag spiller ingen af de tre spillere i ungdomsklubben VH08. Tanja Hymøller er skiftet til Team Viborg, mens Laura Frank og Caroline Møller begge tørner ud for Fortuna Hjørring. Der er derfor mange snakke, de skal samle op på, og derfor har Laura Frank og Tanja Hymøller også ønsket at komme på værelse sammen.

”Vi savner hinanden og den der daglige kontakt, man har, når man spiller sammen. Så det er fedt at mødes igen på landsholdet. At vi så samtidig er roomies, er rigtig dejligt, så vi kan få snakket om alt det, vi plejede at snakke om til træning,” siger pigerne.

Fighter-mentalitet og ansvar udviklede pigerne

At tre spillere fra samme årgang og hold havner på landsholdet senere i karriereren, er et sammentræf, der næsten er for stort til at være en tilfældighed. Og pigerne mener heller ikke, at det er tilfældigt. Derimod fastslår de, at Hobro rent faktisk udviklede dem til at blive nogle rigtig dygtige spillere.

”Der var en virkelig god træningskultur, hvor man altid glædede sig til at komme til træning, og hvor man samtidig blev trænet til at kæmpe for at komme langt,” fortæller Tanja Hymøller.

”Det var vores årgang, der var den bedste, så vi måtte tage ansvar for, at vores hold blev endnu bedre, og det er da helt klart noget, vi også kan tage med os på landsholdet,” uddyber Laura Frank.

Om pigerne rent faktisk viser ansvar, fight og fællesskab, finder vi ud af, når Danmarks U19-landshold torsdag møder Letland i EM-kvalifikationens anden kamp. Kampen spilles klokken 16.00 i Hviderusland.


Log ind