U19: Dansk sejr over Norge

U19-landsholdet slog lørdag Norge 1-0 i en turnering, hvor næste modstander er Sverige.

Det danske U19-landshold mødte Norge i den første af to kampe i en lille turnering, der også har Sverige som deltager.

Fra start blev tempoet sat højt fra begge hold, hvor Norge var lidt afventende i deres tilgang til det danske hold. Det betød, at Danmark satte spillet fra start og holdt fint fast i bolden på en lidt ujævn bane.

Der opstod dog ikke de helt store chancer, og som halvlegen skred frem, kom Norge lidt mere med i kampen, men de skabte heller ikke rigtig noget, og halvlegen sluttede med en ny dansk dominans.

Anden halvleg blev anderledes, og her sad det danske hold på kampen fra start.

Der blev investeret i duellerne, og spillerne fik skubbet det norske forsvar rundt og skabt åbninger på kanterne. Det betød op til flere indlæg, som gav flere gode muligheder for Danmark.

Og med et lille kvarters tid igen scorede Mikkel Duelund på hovedstød, efter målmanden havde halvklaret hans skud.

Og da Norge så rykkede holdet længere frem på banen, betød det en lind strøm af danske chancer i de sidste minutter, men ingen gav ultimativt udbytte.

Det betød, at Danmark vandt 1-0 og dermed er klar til en "finale" på mandag.

Efter kampen sagde landstræner Bent Christensen Arensøe:

"Jeg er tilfreds med præstationen, og der var mange fine præstationer. Vi havde lidt vanskeligheder i løbet af første halvleg, men fik rettet det i pausen og blev spildominerende. Det betød mange chancer, hvor det selvfølgeligt er ærgerligt, at vi ikke scorer flere mål, men vi forbedrede os meget og fik lukket kampen. Og som kampen skred frem, blev boldomgangen bedre, og vi vinder fortjent, selvom vi ikke spiller den bedste kamp," sagde Bent Christensen Arensøe.

På mandag kl 13:00 møder holdet Sverige på Kastvallen i Gävle.