Fysikken afgjorde nordisk opgør

Det danske kvindelandshold måtte se sig slået - ikke kun på cifrene, men i det store hele på fysikken i den anden kamp ved Algarve Cup mod Island.

Danske fans. Foto: fodboldbilleder.dk

Danmark havde på papiret hjemmebanefordel, men begge hold kunne nyde godt at de flotte forhold på Estadio Municipial de Bela Vista i Parchal.

Det var desværre islændingene, der fra starten af fik udnyttet de fine banefacilliteter bedst. Efter blot 11 minutter måtte keeper Cecilie Kramer hele to gange hive bolden ud fra eget net. 2-0 til Island efter alt for kort tids spil.

Kampen bar fra begyndelsen præg af et fysisk stærkt islandsk hold, og selv om de danske kvinder i optakten til kampen var blevet advaret af træner Nils Nielsen om de fysisk stærke modstandere, så var kampen i kampen svær at gøre noget ved for de danske kvinder.

Island sad på overtaget af det meste af første halvleg, og en stor del af spillet befandt sig på den centrale del af banen. Den nyudråbte anfører for Danmark, Pernille Harder, kom til to store chancer i de første 45 minutter, men desværre var ingen af afslutningerne rigtig tæt på at være inden for målrammen.

Anden halvleg startede med en dansk, offensiv satsning, da landstræneren valgte at skifte debutanten Rikke Sevecke ud til fordel for stjernespiller Sanne Troelsgaard. Danskerne fortsatte derfor med en tre-mandskæde i de bagerste rækker, og efter kort tids spil i anden halvleg gav satsningen pote.

Nadia Nadim bliver spillet fri foran mål, og den målfarlige offensiv tøvede ikke med at udnytte sin chance. 1-2 til Danmark og tingene så lige pludselig lidt lysere ud i den portugisiske aftensol.

Men glæden for den danske bænk er kort, for få minutter efter Nadims forløsende scoring, skal Cecilie Kramer igen tilbage i netmaskerne efter bolden. 3-1 til Island.

Lise Munk og Nanna Christiansen - to fysisk stærke kræfter - blev sendt på banen med 15 minutter igen for fornyet styrke til det danske hold. Men lige lidt hjalp det, da Island kort før tid kunne sætte en solid streg under deres sejr med en scoring til 4-1.

Anfører Pernille Harder sagde efter kampen: "Det er en fysisk hård kamp, som vi jo var forberedte på, men som vi desværre ender med at tabe." Du kan høre hele reaktionen fra anføreren på Kvindelandsholdets Facebookside.

Du kan finde den officielle rapport fra kampen her.