Kamilla hjælper asylansøgere og vinder flot pris

Når man kombinerer fodbold og asylansøgere, får man et integrationsprojekt. Det er netop, hvad Kamilla Kjeldsen fra Tranekær/Tullebølle IF har gjort, og derfor vandt hun mandag En Del af Noget Større-prisen til Dansk Fodbold Award.

Kamilla Kjeldsen fra Tranekær/Tullebølle IF kunne mandag aften lade sig hylde til Dansk Fodbold Award, da hun vandt ’En Del af Noget Større’-prisen for sit arbejde med asylansøgere på Langeland. 

Kamilla Kjeldsen har egenhændigt taget initiativ til at tilbyde asylansøgere fodboldtræning i Tranekær/Tullebølle IF, hvor hun selv fungerer som træner for asylansøgerne. Det gør hun på trods af sprogmæssige barrierer og det faktum, at drengene ikke er vant til at opleve kvinder i en rolle, som den Kamilla Kjeldsen påtager sig.

Når asylansøgerne at færdes i en fodboldklub med de formelle såvel som uskrevne regler, der gælder, hjælper det desuden drengene til at forstå dansk (forenings)kultur og danske normer.

Med prisen ønsker DBU at hædre en person eller et projekt, der arbejder med fodbolden i en større sammenhæng – og derved er med til at sætte fokus på sportens mangfoldige rolle – og derfor går prisen meget fortjent til Kamilla Kjeldsen med integrationsprojektet i Tranekær/Tullebølle IF. 

Og hovedpersonen selv, var stolt af den fornemme pris.

"Den (red. prisen) betyder alt! Jeg er beæret over, at nogen har tænkt på det, vi går og gør ned på Langeland. At DBU Fyn overhoveder holder øje med, hvad vi går og gør - det er jo fantastisk!" sagde Kamilla Kjeldsen efter showet. 

Du kan se hele Kamilla Kjeldsens reaktion i videoen ovenfor. 


Log ind