MENU

EM-succes kan give pigeboom i din klub

Landsholdets succes ved EM i kvindefodbold i Holland har betydet et stigende fokus på og interesse for dansk kvindefodbold. Det kan smitte af på unge pigers lyst til at spille fodbold.

Landsholdets succes ved EM i kvindefodbold i Holland har betydet et stigende fokus på og interesse for dansk kvindefodbold. Det kan smitte af på unge pigers lyst til at spille fodbold.

Nadia Nadim, Pernille Harder, Line Røddik Hansen. Det er tre navne man, sammen med deres øvrige landsholdskollegaers, ofte støder på i medierne i øjeblikket. Det gælder også for unge piger rundt om i landet.

- Det er fantastisk for dansk fodbold, at landsholdsspillerne og deres succes eksponeres så massivt i øjeblikket, som tilfældet er. Det giver unge danske piger nogle fodboldmæssige rollemodeller at se op til, og det kan måske anspore endnu flere til at prøve kræfter med fodboldspillet, forklarer formanden for DBU's Børnegruppe, Bjarne Christensen, og fortsætter:

- Det er en fremragende en løftestang for at satse endnu stærkere på pigefodbolden. Her tænker jeg både på i DBU-regi og især ude i klubberne. Der er virkelig mulighed for at smede, mens jernet er varmt, hvis man som klub går med tanker om at starte pigefodbold op eller styrke de tilbud, man i forvejen har. 

Interessen for pigefodbold oplever man allerede i mange klubber, bl.a. i Nyborg G&IF, hvor der i denne uge kører DBU Fodboldskole med deltagelse af både drenge og piger:

- Vi har henvendelser fra 10 forældrepar, som har spurgt om mulighederne for, at deres piger kan starte til fodbold. Det tror jeg har noget med EM-succesen at gøre, forklarer klubbens ungdomsformand Ryan Hou Hansen. 

Få hjælp til jeres pigefodboldtilbud
En ting er at ønske sig flere pigespillere i klubben, en anden ting er at komme i gang med rekrutteringsarbejdet. For, hvor skal man starte, og hvilke indsatser kan man iværksætte?

Det kan man som klub få hjælp til via en DBU Klubrådgiver, der kan vejlede og hjælpe klubben gennem et klubudviklingsforløb med fokus på pigerne, deres forældre og trænere.

Kontakt din lokale klubrådgiver eller lokalunion for yderligere info.

Piger lander med Pigeraketten
Pigeraketten er et tilbud til alle landets klubber. Kort fortalt er det en dag, hvor piger i klubbens nærområde inviteres til en fodbold- og legedag i klubben. 

DBU kommer med alle materialer og instruktør til at gennemføre dagen, der foregår i sjove legeuniverser.

Pigeraketten har gennem flere år vist sig som et glimrende tiltag til at rekruttere nye pigespillere, fordi der inviteres bredt, og fordi pigerne møder hinanden i leg med og uden fodbold på fodboldklubbens anlæg.

Der er stadig ledige dage, hvor I kan booke Pigeraketten til at lande på jeres baner. Den kan bookes på alle ledige datoer i hhv. Øst og Vest. Se dem her.

Læs mere om Pigeraketten her.


Log ind