MENU

Få de allermindste på banen

DBU introducerer nu et helt nyt træningstilbud, som er målrettet børn mellem 2 og 4 år og deres forældre. Det nye koncept har fået navnet ”Bold & Bevægelse”.


Nyt og sjovt træningstilbud for de yngste. Bold & Bevægelse er DBU´s nye koncept for træning af børn i alderen 2-4 år. 

Bold & Bevægelse skal hjælpe den enkelte fodboldklub med at tiltrække helt nye og meget unge medlemmer samt deres forældre. Træningstilbuddet har til formål at inspirere til en ny og sjov måde at træne de yngste børn.

Tilbuddets tilhørende materiale indeholder øvelser og lege, der er tilpasset børnenes motoriske alder, og samtidigt sikrer det, at børnene bliver taget med ind i sjove og spændende legeuniverser i løbet af træningen. I udviklingen af tilbuddet er der gjort meget ud af at tilbyde klubberne noget helt konkret materiale, som de kan gå ud og bruge på banerne.

Koncept under udvikling

De forskellige universer under Bold & Bevægelse skal opfattes som udviklende tryghedsrejser til boldspil og bevægelse, hvor børnene blandt andet kommer til at opleve Afrika safari, en tur i junglen og muligheden for at lege hval og krabbe under havets overflade. 

- I udviklingen af Bold & Bevægelse har det været meget vigtigt at få det til at handle om leg. Børn bliver inspirerede af at være i et legeunivers, og meningen er, at de herigennem kommer til at synes, at det er sjovt at være i fodboldklubben, fortæller projektleder på Bold & Bevægelse, Morten Nielsen.

Bold & Bevægelse har været under udvikling det seneste år, hvor koncept er blevet testet i ca. 30 klubber. Det har været en stor succes og selvom materialet fortsat bearbejdes yderligere frem mod 1. januar 2018, har DBU besluttet at gøre konceptet tilgængeligt med det samme, for at imødekomme efterspørgslen af materiale, som understøtter boldleg med de yngste børn.

-Vi kan se, at der ligger et stort og ofte uudnyttet potentiale i at få de små børn ind i klubberne tidligt. Med Bold & Bevægelse giver vi klubberne et rigtig godt værktøj som de kan bruge, hvis de vil i gang med at tilbyde træning til de yngste børn, siger Morten Nielsen.

En instruktionsmanual skal hjælpe klubbernes trænere

At føre børnene ind i universer kan være en svær kunst i sig selv, og derfor introduceres der en instruktionsmanual sammen med konceptet, som indeholder tips og vejledning til træneren. Du kan finde instruktionsmanualen til Bold & Bevægelse og læse mere om tilbuddet og de forskellige universer - klik her.

For mere information bedes du skrive til boldogbevaegelse@dbu.dk


Log ind