MENU

Finlands fodboldformand er afgået ved døden

Fodboldverdenen er blevet en stor personlighed fattigere, da formanden for Finlands fodboldforbund, Pertti Alaja, er afgået ved døden efter et sygdomsforløb.

Fodboldverdenen er blevet en stor personlighed fattigere, da formanden for Finlands fodboldforbund, Pertti Alaja, er afgået ved døden efter et sygdomsforløb.

Pertti Alaja har været en stor skikkelse i Finsk og international fodbold. Pertti Alaja har siddet på flere internationale poster i både UEFA og FIFA, og været formand for det finske fodboldforbund siden 2012. Finlands fodboldforbund har med Perti Alaja som formand været en tæt samarbejdspartner for DBU og DBU’s formand, som udtaler

Jeg har ikke bare mistet en god kollega, men også en god ven. Pertti og jeg har delt mange oplevelser og haft et glimrende samarbejde om at skabe forandringer og forbedringer i international fodbold. Jeg sender mine varmeste tanker og kondolencer til Perttis hustru Eija og den øvrige familie” udtaler DBU’s formand, Jesper Møller.

DBU's formand er i disse dage til nordisk møde med de andre nordiske fodboldformænd. Mødet i Reykjavik på Island blev indledt med et minuts stilhed for den afdøde formand for det finske fodboldforbund.   

Før Pertti Alaja blev formand for det finske fodboldforbund havde han en karriere som målmand, som både tæller 29 landskampe samt to sæsoner i dansk fodbold, da han vogtede målet for Ikast IF i 1978-79.

Pertti Alaja har igennem årtier besiddet flere betydningsfulde poster i international fodbold før han i 2012 satte sig i formandsæde for finsk fodbold. Pertti Alaja har været en stærk forkæmper for et stærkere og tættere nordisk samarbejde og var projektleder, da de samlede nordiske lande gav bud  på at afholde EM-slutrunden i 2008.   

Pertti Alaja blev 65 år gammel. 

Log ind