MENU

Landsholdsspillere sætter farve på København

Et nyt samarbejde mellem Københavns Kommune, DBU, Amnesty, Fair Fans og Spillerforeningen vil være tydeligt fra denne uge for alle københavnere. Regnbuefarvede landsholdsspillere vil nemlig sende et klart signal over hele byen om at homofobi er uacceptabelt i fodbold.

Alt for mange gange ryger ord som ’bøsserøv’ og ’svans’ hen over grønsværen, når fodboldkampen fløjtes i gang.

Det er fuldstændig uacceptabelt, og det er på tide, at vi tager det endelige opgør med homofobi i dansk fodbold. Og det opgør starter nedefra. Det er derfor DBU, Københavns Kommune og Spillerforeningen fokuserer på børn og unge i kampen mod homofobi.

Når børnene møder fodbolden for første gang skal det være klart, at diskriminerede sprogbrug ikke hænger sammen med fodbolden.

Derfor vil regnbuefarvede billeder af både herre- og kvindelandsholdets spillere hænge på reklamesøjler i København:

"Homofobi er stadig en del af dansk fodbold.  Det skal vi have ændret. Sammen kan vi gøre en forskel. For sammen sikrer vi, at alle føler sig velkommen på stadion, i klub og til træning. Fodbold er vores sport. Der skal være plads til alle. Støt kampen mod homofobi i dansk fodbold," siger Mathias Zanka Jørgensen.

"Vores børn må aldrig føle de ikke kan være sig selv. Det gælder alle dele af livet – også på fodboldbanen. Men desværre er homoseksualitet stadig et tabu i sporten i dag. Derfor er det fantastisk, at landsholdsspillerne går forrest. Forhåbentlig baner det vejen for mere mangfoldige landshold i fremtiden," siger beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev.

#fodboldforalle

Log ind